شهر کازرون با تاریخی کهن و آثار باستانی و تاریخی فراوان در بخش باختری استان فارس قرار گرفته است و به علت داشتن جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و مذهبی همواره گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می کند.
به گزارش جهان گردش به نقل از ایران هتل – کازرون تاکنون نام های زیادی داشته است، نورد، بلد العتیق، شهر کهنه، شهر سبز، گازگاه، گازران، گازرون، کازران، کوزران و دمیان عجم از نام های پیشین این شهر می باشند.
این شهر از گذشته های دور موطن بسیاری از دانشمندان، صوفیان و دیگر بزرگان بوده است و بر اساس اسناد و شواهد تاریخی پیشینه ی کازرون بدین صورت است که شهری به نام بیشاپوردر دوره ی ساسانیان و توسط شاپور اول تاسیس شد، اما بیشاپور در زمان حمله اعراب ویران شده و مردم به روستایی نزدیک بیشاپور مهاجرت کردند که بلد العتیق یا همان کازرون امروزی است.
مردم کازرون، شهری که در دوران طلایی اسلام به دلیل نوع آوری و دانش اسلامی بسیار مورد توجه بود، در قرن 5 یا 4 به اسلام گرویدند. در حال حاضرزبان مردم کازرون پارسی است و با گویش کازرونی صحبت می کنند. وجود آثار باستانی، تاریخی و طبیعی، کازرون را به یکی از پرجاذبه ترین نقاط گردشگری استان فارس و ایران تبدیل کرده است. در واقع در پهنه ی شهرستان کازرون دیدنی های زیادی وجود دارد و بیشتر این آثار متعلق به دوره ی ساسانیان است. از آن جا که کازرون در دوره ی پادشاهی شاپور یکم پایتخت ایران بوده است، شاید در هیچ کجای سرزمین مان ایران این همه آثار تاریخی متعلق به دوره ی ساسانی وجود نداشته باشد، آثاری که نشان از شکوه و عظمت دورانی دارند که امروزه تنها مجسمه ها، سنگ نوشته ها و نقش برجسته هایی از آن زمان باقی مانده است. شما هم با ما همراه شوید تا به شهری سفری کنیم که زیبایی های طبیعی آن بی شمار است و دیدنی هایش بسیار، شهری که چشمه سارها و رودهای فراوانش باعث شده آن را شهر سبز بنامند.
ویکی پدیا درباره این شهر می نویسد: کازرون، شهری در باختر استان فارس و مرکز شهرستان کازرون میباشد. این شهر با تاریخی کهن، دارای آثار باستانی و تاریخی فراوان و جاذبههای گردشگری بسیاری است. کازرون هفتمین شهر پر جمعیت استان فارس است. جمعیت شهر کازرون در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، برابر با ۹۶٬۶۸۳ تن بود.
کازرون امروزی در سدهٔ چهارم هجری از ادغام ۳ روستا به نامهای «نورد»، «راهبان» و نیز «دریست» تأسیس شد. شهر باستانی بیشاپور و غار شاپور از مجموعه چشم انداز باستان شناسی ساسانی منطقه فارس در نزدیکی کازرون قرار دارند و از آثار ثبتشدهٔ ایران در میراث جهانی یونسکو هستند.
از سده ۴ و ۵ هجری قمری این شهر توسط شیخ ابو اسحاق کازرونی مسلمان شد. این شهر در دوران طلایی اسلام موطن بسیاری از دانشمندان، شاعران، صوفیان و دیگر بزرگان بودهاست و از آن به عنوان یکی از مراکز تمدن، فرهنگ و دانش اسلامی در دوران طلایی اسلام یاد میشود.
اقتصاد شهرستان کازرون برپایه کشاورزی، دام پروری و صنایع استوار است. مهمترین فراوردههای آن گندم، مرکبات، پنبه، تره بار و فراوردههای دامی است. در شهرستان کازرون کشاورزی صنعتی و سنتی رایج است. هنرهای رایج در کازرون دولچه دوزی، نمد مالی، سفال گری، گیوه دوزی و… هستند.
بدون دیدگاه