یکی از شهرهای دیدنی استان هرمزگان و از مقاصد مهم گردشگری که پیشینه ی تاریخی مهمی دارد، شهر بستک است.

به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از ویلاجار- این شهر در زمانهای گذشته از لحاظ سیاسی بسیار حائز اهمیت بوده و به عنوان مرکز سلطنت جهانگیریه شناخته می شده است.
وسعت شهر بستک، 46 کیلومتر مربع است و ارتفاع آن از سطح دریا به 485 متر می رسد.
بعد از سال 1334 این شهر، از استان فارس جدا شد و به هرمزگان پیوست. بستک تا قبل از سال 1364 وسعت بیشتری داشته اما در این سال بخش هایی از آن شامل روستاهای روئیدر از آن جدا شدند و اکنون به بخش خمیر تعلق دارند. روستاهایی که در اطراف لمزان قرار داشتند نیز در سال 1370 از آن جدا شدند.
از لحاظ جغرافیایی شهر بستک، به کوه گچ از سمت جنوب، به برد اکالی ( BARDAKALI )، محل فرودگاه و پشته پتنگ ( POSHTA PETNG ) از غرب، از سمت شمال به کوه گاه بست (GAHBST) و از شرق نیز به کوه هرمزان یا به زبان محلی هرمیزان ختم می شود. 


یکی از این جاذبه های دیدنی که هر نگاهی را به خود جذب می کند، گنبدهای نمکی بست است. بازدید از این مکان برای توریست های داخلی و خارجی بسیار شگفت انگیز است.
برای تماشای گنبد نمکی بستک که وسعتی در حدود 450 هکتار دارد، باید به روستای داربست سفر کنید. این مکان بسیار زیبا در فاصله سه کیلومتری شهر بستک قرار دارد.
گنبدهای نمکی بستک، با گذشت مدت زمان بسیار طولانی به این شکل درآمده اند و به یکی از شاخصه های بسیار مهم طبیعت گردی در شهر بستک تبدیل شده اند. از لحاظ علمی لایه های نمک که در زیر زمین قرار داشته اند به مرور زمان و با انباشته شدن روی هم به شکل های مختلفی در آمده اند و حوادثی مانند زلزله موجب شده ، نمک های این لایه ها خرد شوند و گنبدهای نمکی را به وجود آورند. 


گنبدهای نمکی نه فقط در شهر بستک ، بلکه در مناطق مختلف ایران وجود دارند، اما وجود این گنبدها بیشتر در سرزمین های جنوبی ایران به چشم می خورد.
تنوع رنگ و زیبایی این گنبدهای نمکی، به علت ساختارش است که شامل خاک های سرخ، سنگ های آتشفشانی اسیدی، مارن، نمک و غیره هستند. ارزش این گنبدهای نمکی تنها به جذابیت گردشگری آن ختم نمی شود ، زیرا این مکان ، زیستگاهی برای حیوانات نیز به شمار می رود.  پس از استخراج نمک از این گنبدها میتوان آنها را در صنایع حفاری، داروسازی، پلاستیکی و نساجی مورد استفاد قرار داد.
متاسفانه به طور شایسته به پتانسیل های طبیعی و گردشگری استان هرمزگان توجه نشده است. این استان با وجود بکر بودن دارای جاذبه های تاریخی بسیاری است.
اخیرا این جاذبه ی طبیعی زیبا در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت تا نمک آن استخراج شود. که این مسئله موجب اعتراضات بسیاری از علاقه مندان به محیط زیست و میراث فرهنگی شد که خوشبختانه با پیگیری های انجام شده توسط فرماندار و رئیس میراث فرهنگی بستک، خاکبرداری از معدن نمک بخش فتویه متوقف شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.