نشریه الکترونیک جهان گردش- تاریخچه چلوکباب کوبیده و اولین Delivery  در ایران برمیگردد به زمان ولیعهدی ناصرالدین شاه در  دارلسلطنه تبریز که سراشپز مخصوص او حاج علی اله تبریزی به پیشنهاد ناصرالدین میرزا  گوشت گوسفند را کاملا له کرده و میکوبد و با مقداری پیازچه و ادویه جات بر سر سیخ کرده روی منقل کباب میکند و سپس انرا لای برنجی نهاده به نزد ناصرالدین میرزا میبرد که بسیار مورد پسند قرار می‌گیرد ، ناصرالدین میرزا  زمانیکه جهت جلوس بر تخت شاهی روانه تهران میشود حاج علی اله را با خود به دربار میبرد و برای او لقب نایب را انتخاب میکند . چلوکباب کوبیده شده بود غذای محبوب ناصرالدین شاه و هر روزه بوی و دود کباب ارگ همایونی را پر میکرد . بعدها حاج علی اله تبریزی  که به حاج نایب شهرت پیدا کرده بود در نزدیکی کاخ گلستان و در دهانه بازار و سبزه میدان یک غذا خوری بسبک فرنگ ایجاد میکند و ضمن پذیرایی در سالن با ابتکار ایجاد سرویس دهی به دربار اولین Delivery  در ایران را تاسیس میکند ، با فوت نایب  یکی از پسرانش بنام غلامحسین مدیریت کباب پزی را بعهده گرفت اما در محل جدید و دکوراسیون جدید و یک تابلو بر سر در آن « چلوکبابی نایب »
نقل از تلگرام گنج دره:
@ganjdare
@jahanegardesh

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.