موزه مردم شناسی کاشان


حسین ذاکری گروه ترنم سیلک

نشریه الکترونک جهان گردش- «مصطفی جوادی» فعال فرهنگی و رئیس پیشین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان که ۲۴ سال از عمر خود را در جمع آوری اشیاء موزه مردم شناسی کاشان گذرانده می‌گوید به دلیل عدم همکاری و نداشتن مکان مناسب برای برپایی این موزه ممکن است ناچار شود این موزه را در یکی از شهرهای مجاور احداث کند.

جوادی درباره شیوه نگهداری این اشیاء به کاشان فردا گفت:

نگهداری آنها کار بسیار سختی است؛ مجبور شدم در سه انبار جداگانه در نقاط مختلف شهر اینها را نگهداری کنم. باید فرشها، گلیم‌ها و زیلوها را هوادهی کنیم‌. گرمی هوا و موریانه زدگی اشیا چوبی مشکل دیگری است که با آن رو به رو هستیم و متاسفانه برخی از این اشیا دچار این مشکل شده‌اند. گاهی مجبور به جابه جایی می‌شویم و اشیاء خسارت می‌بیند.

ماهیانه ده میلیون تومان هزینه نگهداری این اشیاء است. در نهایت ماهی ۱۰ میلیون تومان هزینه نگهداری این اشیا است. برای حل این مشکل نیز تاکنون با دو تن از شهرداران گفتگو کرده‌ام اما گره‌ای باز نشده است. قبلا پیشنهاد شد که از طبقه پایین خانه عباسی‌ها و یا حمام سلطان میراحمد استفاده کنم، ولی این فضاها جوابگوی این حجم از اشیاء نیست.
وی تاکید کرد: حتی حاضرم وامی را در اختیار بنده قرار دهند که با آن بتوانم مکانی را فراهم کنم. بارها دوستانم گفته‌اند که این اشیاء را بفروش. هدف من این بود که برای شهرم کاری بکنم. گاهی برای تهیه یک شیء مجبورشده‌ام به شهرهای دیگر بروم و چون اوائل تجربه نداشتم، اشیاء را گرانتر از قیمت واقعی به من می‌فروختند.

اگر مکان تهیه نشود ممکن است من هم روزی از نگهداری اشیا خسته شوم و کار دیگری انجام دهم و واگذار کنم. در یکی از شهرهای مجاور درخواست دارند تا فضایی دراختیار من قرار دهند تا به آن شهر بروم؛ همانند کاری که آقای مقامی برای موزه عکس در برزک انجام داد‌. اما موضوع این است که این وسایلی که برای موزه مردم‌شناسی شهر کاشان آماده کرده ایم به درد شهر دیگری نمی‌خورد و صرفا آداب و سنن مردم کاشان در آن نمایان است. مجموعه اشیائی که برای مسگری پیدا کرده ایم ویژه شهر کاشان است. در مشاغل دیگر نیز موضوع به همین منوال است‌. اسناد کاغذی و عکس‌ها نیز همه متعلق به کاشان است و برای شهرهای دیگر مناسب نیست.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.