“نعیمه نظام دوست” سفیر فرهنگی بومگردی های کشور شد
نعیمه نظامدوست به عنوان سفیر فرهنگی اقامتگاههای بومگردیهای کشور انتخاب شد.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از ایرنا- در نخستین سمینار ملی آموزشی-تجربی خانههای بومگردی ایران که روز شنبه -یازدهم شهریور ماه- در سالن اجتماعات وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، ضمن معرفی تجلیل از ۱۸ بومگردی برتر کشور، نعیمه نظامدوست بازیگر سینما و تلویزیون بهعنوان سفیر فرهنگی بومگردیهای کشور انتخاب شد.
نسل جدید ذهنیتی از خانه مادربزرگها ندارند
نعیمه نظامدوست پس از معرفی به عنوان سفیر فرهنگی اقامتگاههای بومگردی کشور به دغدغهاش برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی بومگردیها به نسل جدید و مردم اشاره و ابراز امیدواری کرد که با کمک هنرمندان اتفاق بزرگی در این راستا رقم بخورد.
این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه نسل جدید ذهنیتی از خانه مادربزرگها ندارند بر اهمیت شناخت و معرفی فرهنگ کشور به این نسل تاکید کرد.
تجلیل از درگذشتگان، برترین ها و حامیان بومگردیهای کشور
در این مراسم در بخش نخست با گرامیداشت یاد چهار نفر از درگذشتگان حوزه بومگردی از زنده یاد رشید محمودیان رئیس سابق جامعه بومگردی استان سمنان، زندهیاد سید اکبر هاشمی باباحیدری رئیس سابق جامعه بومگردی استان چهارمحال و بختیاری، زنده یاد سید هاشم طباطبایی هیات موسس کشوری بومگردی، زنده یاد اکبر خانجانخانی هیات موسس استان یزد تجلیل به عمل آمد و لوح یادگاری از سوی جامعه حرفهای بومگردی ایران به خانوادههای آنان تقدیم شد.
در بخش دوم مراسم به معرفی بومگردیهای برتر سراسر کشور و تجلیل از صاحبان آنها اختصاص داشت، ایوب جهانی از آذربایجان غربی بومگردی «آتر»، لیلا طاهرپور از ایلام بومگردی «کرد»، مژگان باقری از اصفهان بومگردی «اشین»، میعاد اهلی از بوشهر بومگردی «آهید»، شهرام نکویی از چهارمحال بختیاری بومگردی «ارگ کیا» لوح تقدیر دریافت کردند.
همچنین با اهدای لوح قدردانی از سلمان عرفانی از گیلان بومگردی «بهشت»، فلور یامروتی از کرمانشاه بومگردی «ملیکان»، سهیلا محمدپور از کردستان بومگردی «کابوک»، عبدالرحمن رحیمزاده از مشهد بومگردی «شمیرون»، کاظم فروتن از بیرجند بومگردی «کاظمزاده»، علی اصغر نوری از مازندران بومگردی «نپارباغ» تجلیل شد.
فهیمه عباسی از کرمان بومگردی «بن میمند»، مرضیه جعفری از فارس بومگردی «موزه مردمشناسی لپپویی»، امین بهرامیان از همدان بومگردی «حاجی اسماعیل»، رامتین شهرت از یزد بومگردی «نارتیتی»، محمدحسین حاج علی از مرکزی بومگردی «کهک»، معصومه ملکان از گلستان بومگردی «ننه بیبی»، ناصر احمدی از کرمانشاه بومگردی «سابات» از دیگر مدیران بومگردیهای کشور هستند که در این بخش مورد قدردانی قرار گرفتند.
ضرورت توجه ویژه به میمند
فهیمه عباسی صاحب بومگردی «بن میمند» در حرکتی نمادین با قاب عکسی شکسته از میمند روی صحنه آمد و گفت: این قاب، قابی شکسته است؛ چراکه میمند من در حال تخریب است. در حال خالی شدن از سکنه. از وزیر خواهش دارم فکری به حال میمند کنند؛ وگرنه میمندی که در سال ۱۳۹۴ ثبت جهانی شد دیگر وجود نخواهد داشت، اگر فکری به حال آن نشود.
در بخش دیگر مراسم از نفیسه عروجی تولیدکننده صنایعدستی و عضو اتاق بازرگانی اصفهان، سعید مجردی دبیر اجرایی سمینار و مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری تمدن شهر کادوس، یاور عبیری رئیس جامعه حرفهای بومگردی ایران، مدیرعامل شرکت آرین گشت حامی نخستین سمینار ملی آموزشی-تجربی خانههای بومگردی ایران تجلیل شد.
همچنین مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی از سوی جامعه حرفهای بومگردی ایران مورد تجلیل قرار گرفت.
بر اساس این گزارش- نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربههای خانههای بومگردی به مدت ۲روز (١١ و ١٢ شهریور) با حضور مدیران و کارکنان خانههای بومگردی برگزار میشود، در این دو روز علاوه بر برگزاری چهار کارگاه آموزشی از بومگردیهای خلاق و برتر هر ایالت تجلیل میشود.
در این مراسم مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی ، محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری و میراثفرهنگی، یاور عبیری رئیس جامعه حرفهای بومگردی ایران، یحیی نقیزاده محجوب مدیرکل نظارت و ارزشیابی، زاهد شفیعی مدیرکل دفتر مطالعات، آموزش و برنامهریزی و جمشید حمزهزاده رئیس جامعه هتلداران کشور از درگذشتگان،بومگردیهای برتر کشور و حامیان حوزه بومگردی تجلیل شد.
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس:
بومگردی ها از عوامل مهم توسعه گردشگری هستند
/ تاثیر بومگردی بر اقتصاد روستا
رئیس فراکسیون گردشگری و میراثفرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از عوامل توسعه گردشگری در کشور بومگردیها هستند مجلس حامی همه جانبه فعالیت و توسعه این اقامتگاههاست.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از ایرنا- محمدرضا دشتی اردکانی روز شنبه – یازدهم شهریور – در سمینار ملی آموزشیتجربی خانههای بومگردی ایران که در سالن اجتماعات وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، اظهارداشت: ذائقه مردم در گردشگری تغییر کرده و بیشتر تمایل دارند به جای اقامت در هتلهای پنج ستاره به اقامتگاههای بومگردی واقع در روستاها و شهرهای هر استانی بروند و با مردم آن منطقه چند روز زندگی کنند و با فرهنگ آنها آشنا شوند.
رئیس فراکسیون گردشگری و میراثفرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از عوامل توسعه گردشگری در کشور بومگردیها هستند دولت و مجلس باید از این انجمنی که بومگردیها تشکیل دادند و به امور صنفی این واحدها رسیدگی میکنند، حمایت کند.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر بومگردی که در یک روستا راهاندازی میشود در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی آن روستا و کل منطقه نقش مؤثری دارد. در اردکان یزد برای هر فردی که بخواهد بومگردی راهاندازی کند بین یک میلیارد تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود.
وی تأکید کرد: اگر از صنعت گردشگری حمایت شود حتما کشور در رده بالای گردشگری کشورهای منطقه قرار میگیرد. حمایت دولت و رئیس جمهوری و وزیر میراث فرهنگی از اقامتگاههای بومگردی به وضوح دیده میشود.
دشتی اردکانی اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه چند حکم خوب برای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لحاظ شده است، این نخستین برنامهای است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به بحث گردشگری پررنگ پرداخته شده است. در بودجه سال آینده کشور یکی از منابعی که باید به آن توجه شود صنعت گردشگری است.
بر اساس این گزارش- نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربههای خانههای بومگردی به مدت ۲روز (١١ و ١٢ شهریور) با حضور مدیران و کارکنان خانههای بومگردی برگزار میشود، در این دو روز علاوه بر برگزاری چهار کارگاه آموزشی از بومگردیهای خلاق و برتر هر ایالت تجلیل میشود.
همش الکی و بدون خروجی بود متاسفانه هر کسی سلیقه ای گفت و هیچ گونه رفع مشکل و راه کاری داده نشد
دوست عزیز آقای ایرانمنش
سلام، ممنون بابت انتقاد و نکته نظرات تون راجع به سمینار
موفق باشید
جلالی 🙏🌹