روز گذشته طی خبری اعلام شد که هیچ رزروی در هتلهای کیش برای میزبانی از گردشگران خارجی صورت نگرفته است. رئیس جامعه حرفهای هتلداران ایران اعلام کرد که از ۶ ماه گذشته یک ظرفیت ۲۰ هزار نفری در کیش برای اقامت گردشگران خارجی فراهم شده بود؛ بنابراین تنها تعداد معدودی گردشگر داخلی از این ظرفیت استفاده خواهند کرد که آن هم با سهمیه فدراسیون فوتبال است. البته هر گردشگر که قصد رزرو داشته باشد، باید از سه ماه قبل اقدامات آن را انجام دهد که این موضوع نشان میدهد حوادث اخیر ایران هیچ ارتباطی به این موضوع نداشته است.
به گزارش نشریه الکتورنیک جهان گردش – فرید جواهرزاده؟ در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اعلام خبر عدم رزرو حتی یک تخت از هتلهای کیش توسط گردشگران جام جهانی قطر اظهار کرد: یکی از خصوصیتهای بارز جام جهانی گردشگری و تحریک سفر است. از همین رو رقابت سنگینی میان مقاصد مختلف گردشگری برای میزبانی جام جهانی وجود دارد. این موضوع را اگر در ۲ الی سه دهه گذشته مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که این رقابت ورزشی چه تاثیر خوبی بر روند صنعت گردشگری کشورهای میزبان گذاشته است.
وی افزود: وقتی موضوع میزبانی جام جهانی در قطر مطرح شد، چند موضوع پیش آمد که فرصت مغتنمی برای ایران به وجود میآورد. بررسیهای ما در ادوار مختلف جامهای جهانی نشان میدهد عمدتا سفر گردشگران به کشور میزبان ۲ هفته زمان میبرد و اقامت طولانی مدتی در مقصد خواهند داشت. گردشگران برای تردد میان شهرهای مختلف میزبان نیز برنامهریزی میکنند. به عنوان مثال در جامجهانی گذشته که در روسیه برگزار شد، بازیها در شهرهای مختلف این کشور برگزار میشد و بازیهای ایران در شهرهای کازان، سنپترزبورگ و سارانسک برگزار شد که فاصله زمانی زیادی با یکدیگر داشت. جابهجایی گردشگر و اقامت ۲ تا سه روزه در هر شهر میتواند یک پکیج سفر را در طول آن ۲ هفته که گردشگر در مقصد اقامت دارد را به وجود آورد.
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران ادامه داد: قطر کشور کوچکی است و فاصله میان ۲ استادیوم در ۲ نقطه این شهر بیش از ۲ ساعت نیست. از همین رو به دلیل کوچک بودن این کشور قطعا اقامت طولانیمدت برای گردشگران خستهکننده خواهد بود. مساحت قطر برابر مساحت استان قم در ایران است، بنابراین از ابتدا مسجل شده بود که گردشگران قطعا ۲ هفته را در این کشور صبر نخواهند کرد. با این وجود برای استفاده از ظرفیتهای گردشگری منطقه توسط گردشگران جام جهانی رقابتی میان کشورهای عربستان، امارت، عمان، بحرین، ترکیه و حتی مصر به وجود آمد.
جواهرزاده یادآور شد: ما نیز در ایران به این مساله توجه کردیم و بسیاری از متخصصان نکاتی را متذکر شدند و وزارت میراث فرهنگی نیز به موضوع ورود کرد. در همین راستا وزارت راه با برنامهریزیهایی تعاملاتی را در مسیرهای هوایی و دریایی میان ایران و قطر آغاز کرد. مسیرهای دریایی نیز رصد و مشکل تامین سوخت یارانهای برای کشتیها پیگیری شد.
وی گفت: ما نیازمند اقدامات راهبردی برای گردشگران جام جهانی در سفر به ایران بودیم و رقبای گردنکلفتی در کنار خود دیدیم که باید برنامهریزیهای مفصلی بابت آن انجام میشد اما این اقدامات باید از مدتها قبل آغاز میشد تا از سه تا چهار ماه قبل رزورها برای اقامت شروع شود.
عدم رزرو هتل در کیش ارتباطی به ناآرامیهای اخیر ندارد
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران بیان کرد: رئیس جامعه هتلداران ایران اعلام کرد که ۲۰ هزار تخت را برای اقامت گردشگران جامجهانی اختصاص داده شده که میزان قابل قبولی است اما چرا حتی یک تخت از این ظرفیت رزرو نشد؟ برخی این اتفاق را به اتفاقات اخیر و ناآرامیهای ایران ارتباط میدهند که این موضوع صریحا رد میشود. اگر قرار است رزروی صورت گیرد، باید از چند ماه قبل انجام شود. پس این موضوع نشان میدهد که داستان مقداری عمیقتر و ریشهایتر است که به ناهماهنگی میان دستگاههای مرتبط باز میگردد.
جواهرزاده خاطرنشان کرد: باید ظرفیتهای گردشگری ایران به خوبی به دنیا معرفی میشد. موضوع ایرانهراسی نیز از بزرگترین چالشهایی است که باید برای رفع آن برنامهریزی شود چرا که این مساله یک شبه قابل حل نیست.
وی اضافه کرد: این موضوع نیاز به برنامههای هماهنگ و استراتژی تبلیغی متناسب از قبیل هشتگگذاری در فضای مجازی داشت. همچنین برگزاری تورهای آشناسازی خبرنگاران رسانههای بینالمللی، تولید محتوای مناسب و برنامهریزی برای رفع مشکلات احتمالی گردشگران نظیر تبادل ارز و استفاده از کارتهای بانکی بینالمللی به دلیل تحریمها از دیگر اقدامات لازم بود.
بدون دیدگاه