رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان، از تشکیل شورای راهبردی مجموعه جهانی باغ تاریخی فین شامل متخصصین حوزه‌های مرتبط با هدف حفظ و نگهداری این مجموعه تاریخی خبر داد.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان، احمد دانائی‌نیا در حاشیه نشست تخصصی” طوفان و تاثیرات مخرب آن بر درختان کهنسال مجموعه جهانی باغ فین” که با حضور اساتید دانشگاهی انجام شد، گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده جهت مقاوم‌سازی و مهار درختان، تسلیح خاک و تاثیر بادشکن‌ها ارائه داد .
دانایی‌نیا، تنظیم زمان آبیاری، فرآیند فیزیولوژیکی درختان باغ و همچنین اصلاح ژن بذر و بادشکن‌ها با فاصله‌های مختلف در بلند مدت را تاثیرات به‎‌سزایی بر فضای سبز مجموعه جهانی باغ فین کاشان دانست و تصریح کرد: درخت سرو ریشه‌ای به قدمت تاریخ دارد و دو نژاد درخت سرو که به عنوان سرو شیرازی و سرو نقره‌ای شناخته شده دارای طول سن بیوزیستی زیادی است و می‌تواند بهترین گزینه برای جایگزینی درختان آسیب دیده و مسن در فضای سبز مجموعه جهانی باغ فین کاشان باشد.

عکاس: Frankie Lau


وی افزود: مدیریت آبیاری و سلامت درختان برای افزایش طول عمر بیوزیستی و جلوگیری از سرعت پوسیدگی درختان تاثیرگذار می باشد و با توجه تحقیقات انجام شده در بازه زمانی اواخر فصل بهار بر دوایر درختان، بهبود وضعیت تغذیه آنها مشهود بوده است .
عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه کاشان اضافه کرد :در آینده نزدیک با همکاری دانشگاه کاشان مکانی در باغ شرافتی تحت عنوان مرکز مطالعاتی باغ تاریخی فین، با هدف انجام پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی راه‌اندازی خواهد شد که هدف از این مهم، نگهداری و حفظ بیشتر این مجموعه تاریخی جهانی با رویکرد آکادمیک و علمی است.
مجموعه جهانی باغ تاریخی فین، نمونه بارز یک از زیباترین باغ های ایرانی، 15 آذرماه سال 1314 در فهرست آثار ملی و تیرماه سال 1389 به همراه 8 باغ ایرانی دیگر در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.