ساخت و ساز غیراصولی مجاور مسجد تاریخی علی روستای قهرود، زیبایی این بنای تاریخی را مخدوش کرده است.
معاون حوزه میراث فرهنگی، اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان، ساخت و ساز مجاور مسجد تاریخی علی روستای قهرود را غیراصولی و خارج از شان این اثر تاریخی دانست.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان، عباس متولی به مناسبت بیست و یکمین سالروز ثبت مسجد علی قهرود افزود: با توجه به آثار و تزئینات باقی‌مانده از جمله کاشی‌های مستقر در سردر ورودی به شبستان اصلی و همچنین کاشی‌های داخل محراب مسجد تاریخی علی قهرود که از نوع کاشی‌های زرین‌فام و مربوط به خاندان ابی‌طاهر کاشانی است، قدمت این مسجد حدود ۸۰۰ سال پیش و همزمان با دوران ایلخانان است.


متولی ادامه داد: بخش تاریخی مسجد علی قهرود شامل شبستان با دو ورودی است و سقف‌های شبستان به‌صورت طاق چشمه یا گنبدی است و بر جوانب آن صُفّه‌های فوقانی برای اسکان خانم‌ها احداث گردیده و ورودی‌های مذکور یکی مربوط به ورودی خانم‌ها می‌باشد که در ضلع شمال شرقی جا گرفته و دیگری که اصلی است در ضلع غربی شبستان است و با کاشی های زرین فام تزیین گردیده است.
عباس متولی با اظهار تاسف از ساخت و ساز غیراصولی مجاور این اثر ارزشمند تاریخی تصریح کرد: در ضلع جنوب غربی این شبستان، اخیراً مسجد دیگری با اسکلت فلزی ساخته‌اند  که به وسیله راهروی به شبستان قدیمی مرتبط است و نماهای خارجی این بنا آجری و با در در دو لنگه چوبی نسبتاً بزرگی به محوطه کفش‌کن و فضای جلوی ورودی اصلی شبستان ارتباط پیدا می‌کند و نحوه اجرا به نحوی است که الحاقات آن کاملاً مشخص می‌باشد.
معاون حوزه میراث فرهنگی، اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان مسجد علی روستای  قهرود را یکی از دو مسجد تاریخی و مهم این روستا دانست و تصریح کرد:  این مسجد در بین مردم روستای قهرود، بسیار مقدّس است و مردم روستا، مراسمات  دینی و مذهبی و نذر و نیاز‌های خود را در آن به جا می‌آورند.
متولی افزود: در ضلع شمال غربی  این مسجد محوطه‌ای به نام چهل دختران واقع شده که مخصوص خانم‌ها است و خانم‌ها نذر و نیاز شان را در این محل به جا می آورند.
وی، کاشی های ستاره ای شش گوش در سردر و محراب انواع کاشی‌های زرین‌فام، درب چوبی دو لنگه بسیار ارزشمند در قسمت سر در ورودی اصلی به شبستان قدیمی و مشبک‌های آجری در جلو صفه های فوقانی و درب چوبی گره چینی شده مشبک در جلو محوطه چهل دختران  را از مهمترین عوامل تزیینی  این مسجد ارزشمند تاریخی بر شمرد.
مسجد علی قهرود یکی از ارزشمند ترین بناهای دوره ایلخانی شهرستان کاشان است که  به شماره  4228 در آذرماه  1380 به ثبت ملی آثار تاریخی ایران رسیده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.