نام ایران ( ИРАН) زینت‌بخش روستایی در روسیه است؛ روستایی که در دو کیلومتری بزرگراه جمهوری کاباردینو – بالکاریا و شهر ولادی قفقاز پایتخت جمهوری اوستیای شمالی در جنوب غرب روسیه قرار دارد.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از ایرنا- روستای ایران در سال ۱۹۲۷ در جمهوری اوستیای شمالی آلانیا فدراسیون روسیه شکل گرفت. این روستا در نزدیکی مرز جمهوری کاباردینو – بالکاریا واقع است.
این روستا از ضلع شمالی در یک کیلومتری بزرگراه M۲۹ فدرال قفقاز قرار دارد و کانال بزرگ زمیسکی از این روستا عبور می کند.
سید جلیل جلالی فر از بازرگانان ایرانی ضمن ارسال فیلمی، در یادداشتی اختصاصی برای ایرنا از چگونگی آشنایی خود با این روستا و تاریخچه آن نگاشته و پیشنهادهایی برای معرفی ایران با استفاده از ظرفیت این روستا به گردشگران این منطقه از روسیه مطرح کرده است. در بخش هایی از این یادداشت آمده است:‌
به منظور بررسی بازار و انجام ملاقات های تجاری در روسیه با یک سفر زمینی به سمت ماخاچ کالا – مینرانیه وود – پیتگورسک – نالچیک – ولادی قفقاز – گروزنی چچن سپس به آستراخان بودم که حوالی غروب بود که در ۷۰ کیلومتری شهر ولادی قفقاز تابلوی بسیار زیبایی نظرم را جلب کرد که روی آن درشت نوشته شده بود ایران ( Иран ) و زیر این تابلو هم نوشته شده بود: خوش آمدید.
کنار جاده و در ورودی جاده منتهی به این روستا پمپ بنزینی بود؛ به اتفاق همسرم، ماجرا را جویا شدیم و آنها گفتند این روستا افزون بر۹۶ سال پیش شکل گرفته است.
در این روستا با صاحب مغازه ای که یک خانم بنام آلبینا که مدیر مدرسه این روستا هم بود، آشنا شدیم و با او به گفتگو نشستیم. او از ماجرای شکل گیری و تاریخ این روستا با ما صحبت کرد.
از اهالی این روستا که یکی از کوچکترین روستای اوستیای شمالی است شنیدیم که زمینهای این روستای متعلق به کلیسا بود سپس آن را به درگاوس سپردند . در آن زمانی بسیاری از ایرانیان در قفقاز به زندگی خود ادامه دادند از جمله خانواده درگاوس در این منطقه ماند و به منطقه دیگر هجرت نکرد .
تا سال ۱۹۱۷ اوستیا روابط گسترده ای با ایران داشته و تعداد زیادی از ایرانیان در ولادی قفقاز زندگی می کرده اند.
در سال ۱۹۲۸ یک کمون کارگری در این روستا تشکیل شد . در دامنه کوه و دشت پای کوه مردم به کشت گندم و دامداری پرداختند و مردم برای کار کشاورزی ابزار و امکانات لازم را نداشتند افرادی مانند گریشا بایماکوف امید کار و تلاش و زندگی را در اهالی روستای ایجاد کرده و با در دست گرفتن ابزار شخم بدنبال اسب ها حرکت تا زمینهای خود را آباد کنند و زندگی را ادامه دهند .
در پایان دهه ۱۹۳۰ با مهاجرت ۳۲ خانواده به روستا ۹۳ واحد مسکونی در آن احداث شده بود . ینا به روایتی زندگی در این روستا ادامه داشت و اولین دختری که در این روستا توسط ماریا گاوریلوونا در خانه کارسالوف بدنیا آمد به افتخار این روستا نامش را ایرانبک گذاشتند .
اهالی این روستا در جنگ جهانی دوم و در حمله آلمان دچار سختی های فراوانی شدند و ۱۰۳ نفر از جوانان خود را به جنگ فرستادند.
پس از گذر از این فراز و فرودها در تاریخ، هم اینک این روستا دارای ۱۲۰ خانوار جمعیت است.

چند پیشنهاد:
باتوجه به اینکه اوستیای شمالی و استاورپل کرای و جمهوری های کاباردین بالکاریا و چچن و داغستان بهترین مناطق توریستی روسیه به شمار می آیند و همیشه توریست هایی زیادی در مناطق به گردش می پردازند می توان با کمک استانهای کشورمان یک پارک کوچکی با نصب نمادهای تاریخی و فرهنگی ایران با هدف معرفی نقاط دیدنی ایران اقدام کرد.
آموزش طبخ غذاهای ایرانی به اهالی این روستا و راه اندازی فروشگاه عرضه صنایع دستی در کنار فروشگاه موجود این روستا می تواند جاذبه ای برای معرفی ایران به گردشگران این منطقه از روسیه باشد.
همچنین با کمک مقامات محلی و خصوصا اهالی روستا، می توان تبلیغاتی را ارائه کرد تا توریست های زیادی که از منطقه قفقاز بازدید می کنند از این روستا هم بازدید کنند و با مراکز توریستی و فرهنگ ایران بیشتر آشنا شوند .
از این طریق، این روستا نیز رونق بیشتری یافته و کم کمک روستای ایران به شهر ایران تبدیل خواهد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.