کلیات اساسنامه مجمع به تصویب رسید
مجمع تشکلهای گردشگری کشور تشکیل جلسه داد.
به گزارش جهان گردش به نقل از سایت جامعه حرفهای هتلداران ایران، مجمع تشکلهای گردشگری کشور، روز شنبه 23 مهر با حضور اکثریت اعضا در هتل بزرگ فردوسی تهران تشکیل جلسه داد. جمشید حمزهزاده، دبیر و رییس جامعه حرفهای هتلداران ایران، حسن انصاری، رییس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران، بنکدار به نمایندگی از ابراهیم پورفرج، رییس جامعه تورگردانان ایران، حمید پیرو دین نبی، رییس جامعه سفرهخانههای سنتی، مهدی قاسمیان، رییس هیئت مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی، مجتبی برزویی، نایب رییس جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی، غلامعلی صادقی لاریجانی، رئیس واحدهای پذیرایی بین راهی مازندران (به نمایندگی از واحدهای پذیرایی کشور)، شاهرخ محمدزاده، رییس هیئت مدیره جامعه حرفهای مهمانپذیران استان تهران (به نمایندگی از مهمانپذیران کشور)، محمد جهانگیری، رییس انجمن گردشگری سلامت ایران، کمالیان (به نیابت از مهدی شهبازی و به نمایندگی از انجمن دفاتر زیارتی ایران) حاضرین در این نشست بودند. همچنین بر اساس وکالتنامه مسیحالله صفا، نماینده تشکلهای گردشگری مناطق آزاد کشور، جمشید حمزهزاده از سوی آن تشکلها نیز وکالت داشت.
پیگیری اهداف مشترک، دلیل تشکیل مجمع
در ابتدای نشست، جمشید حمزهزاده در مقام دبیر مجمع، طی سخنانی، اهم مشکلات جاری در صنعت گردشگری کشور را تشریح کرد. اوبه بحرانهای صنعت گردشگری در سالهای گذشته و در راس آنها شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و یادآور شد که مجمع تشکلهای گردشگری در این سالها به طور مداوم پیگیر رفع این بحرانها بوده و در صدد کاستن از خسارتهای وارد آمده به بدنه این صنعت برآمده است.
حمزهزاده در بیان دلایل تشکیل مجمع تشکلهای گردشگری گفت: اهداف مشترک باعث تشکیل مجمع شد. خوشبختانه با ارتباطهای خوبی که وجود دارد، مجمع در این سالها توانست کارهای زیرساختی و مهمی را پیش ببرد.
معافیتها و بخشودگیها
دبیر مجمع تشکلهای گردشگری کشور معافیت مالیاتی و ابقای معافیت 50 درصدی برای تاسیسات گردشگری با رایزنی مجلس و جلسات مختلف با نمایندگان، معافیت 100 درصدی مالیات بر ارزش افزوده هتلهای 1 تا 3 ستاره، پیگیری برای اعمال معافیتها و بخشودگیهایی در زمینه هزینه حاملهای انرژی، از جمله کاهش هزینه گاز و… را به عنوان بخشی از کارهای انجام شده مجمع برای صنعت گردشگری در سالهای گذشته برشمرد.
تبدیل سازمان به وزارتخانه، حاصل پیگیریهای مجمع
او همچنین از تغییر سازمان به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم گفت و توضیح داد: این تغییر حاصل پیگیریهای مداوم مجمع تشکلهای گردشگری خصوصا با فراکسیون گردشگری مجلس و نیز کمیسیون مشترک گردشگری بود که علیرغم مخالفتهایی که وجود داشت، تحقق پیدا کرد. تاکید جدی ما بر وزارتخانه شدن، دلیل عمدهای داشت و آن این بود که بتوانیم مطالباتمان را از نهاد دولتی متولی صنعت پیگیری کنیم. در گذشته نمایندگان مجلس میگفتند چون سازمان میراث مستقیما زیر نظر رییس جمهور است، ما نمیتوانیم رییس سازمکان را به مجلس بیاوریم و از او پرسش و یا استیضاحش کنیم و طبق قانون اگر بخواهیم باید خود رییس جمهور را به مجلس بیاوریم. طرح تبدیل سازمان به وزارتخانه سه بار برگشت خورد اما با پیگیریهای ما خلاصه به نتیجه رسید.
او از «حواشی به وجود آمده اخیر از سوی یکی، دو عضو مجمع» گفت و خاطرنشان کرد که در جریان این حواشی موضوع مهمی در ارتباط با هزینه برق تاسیسات گردشگری مغفول واقع شد: متاسفانه در روزهای اخیر با حواشی به وجود آمده، طرحی در مجلس تصویب شد که هزینه برق تاسیسات گردشگری را به شکل بیسابقهای افزایش میدهد. جای تاسف دارد که بروز حواشی از سوی یکی، دو عضو، توجهها را از موضوع به این مهمی دور کرد و طرح در مجلس تصویب شد.
نهضت تفویض اختیار به بخش خصوصی گردشگری
دبیر مجمع تشکلهای گردشگری کشور با بیان اینکه تشکلها باید در کنار هم باشند و اتحادشان را حفظ کنند، گفت: هیچ نهاد دولتی حق دخالت در تصمیمات درونساختاری بخش خصوصی را ندارد و بیشک نظر وزیر محترم هم همین است. کمااینکه اخیرا در مراسمی از «نهضت تفویض اختیار به بخش خصوصی گردشگری» گفتند. ما در بخش خصوصی باید تمام تلاشمان را صرف این کنیم که به انسجام واقعی برسیم و آن را از دست ندهیم.
حمزهزاده با تاکید بر اینکه «وزیر محترم، موافق از همگسیختگی تشکلها نیستند»، عنوان کرد: با وجود حمایت وزیر محترم از بخش خصوصی، خیلی از تصمیمها در بدنه معاونت گردشگری وتو میشود. این مشکلی است که ما به شدت به دنبال حل شدن آن هستیم.
او تصریح کرد که هیچ تشکلی در مجمع بر تشکل دیگر ارجحیت ندارد و افزود: هر تشکلی در این مجمع جایگاه خود را دارد. ما با هم توافق داریم و امیدوارم همدل و با حفظ وفاق پیش برویم.
همدلی از همزبانی خوشتر است
در ادامه، حسن انصاری، رییس هیئت مدیره جامعه گردشگری الکترونیک ایران هم نکاتی را بیان کرد.
انصاری از 100 تا 150 کار مهمی گفت که مجمع تشکلهای گردشگری در سالهای گذشته توانسته انجام بدهد.
او گفت: از واکسیناسیون تا متقاعد کردن وزارت بهداشت به نوشتن پروتکل اختصاصی برای حوزه گردشگری از جمله کارهایی بود که صرفا در جریان شیوع کرونا انجام شد.
رییس جامعه گردشگری الکترونیکی همچنین بر وفاق و انسجام میان اعضای مجمع تاکید و عنوان کرد: کسی که در جلسات مجمع شرکت میکند، باید کمک کند، نه اینکه حاشیه بسازد. قرار بود جلسهای در روز 12 مهرماه داشته باشیم اما به دلیل آماده نشدن اساسنامه، جلسه به امروز موکول شد. متاسفانه بعضی از دوستان به دنبال مسایل دیگری بودند که غیرقانونی بود. ما در سال 95 اساسنامهای نوشتیم که مبنای کار ماست و باید بر اساس آن عمل کنیم. بدون آن اساسنامه نمیتوانیم کاری از پیش ببریم! دوستانی که به دنبال دور زدن قانون بودند، اگرچه کاری از پیش نبردند، نشان دادند که با وجود همزبانی، ابدا با مجمع –که هدف از تشکیل آن ایجاد وفاق و انسجام بین اعضاست- همدل نیستند.
تصمیمات خارج از اساسنامه وجاهت ندارد
در ادامه نشست، هر یک از اعضا درباره حوزه فعالیت تشکلهای خود و مشکلاتی که در این سالها با آنها روبرو بودهاند، صحبت کردند.
همچنین به پیشنهاد اکثریت اعضا، هر گونه نشست با عنوان مجمع تشکلهای گردشگری کشور و یا ملی و یا برگزاری جلسات مجامع عمومی با دعوت رسمی وفق مفاد اساسنامه و رعایت تشریفات لازم از طریق دبیرخانه مجمع انجام میپذیرد. همچنین تاکید شد که تصمیمات اعضا بدون رعایت موارد فوق، مورد پذیرش تشکلها نیست و وجاهتی ندارد.
همچنین اکثریت اعضای مجمع تشکلهای گردشگری کشور ضمن تایید کلیات اساسنامه مصوب سال 1395، تقاضای بازنگری در برخی از مفاد اساسنامه را مطرح کردند که با قرائت کلیه پیشنهادها، مفاد مورد تایید اکثریت، در پیشنویس اساسنامه اصلاح شد.
مقرر شد با توجه به فرصت تعیینشده (تا پایان مهرماه) هر یک از روسای تشکلها پیشنهادهای نهایی خود را در خصوص بازنگری اساسنامه اعلام تا در جلسه دو. هفته آینده، اساسنامه به تصویب برسد و نسبت به تشریفات لازم برای انتخاب سمتها اقدام شود./ پایان
بدون دیدگاه