مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از تدوین پرونده ثبت جهانی “تاق‌بستان” و همچنین “اسب کرد” به صورت بین‌المللی تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از ایسنا- محمدرضا سهیلی، امروز(۱۵ دی) در نشستی خبری که به مناسبت نود و یکمین سالگرد ثبت ملی تاق بستان برگزارشد، با اشاره به ظرفیت‌های بی نظیر کرمانشاه در حوزه گردشگری، گفت: گردشگری می تواند اولویت اول توسعه استان باشد، اما این امر مستلزم این است که سایر دستگاه‌های اجرایی هم در کنار ما قرار گیرند.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما رسیدن به اشتغال مناسب در حوزه گردشگری است و در این راه برنامه هایی را تدارک دیده‌ایم که ثبت جهانی تاق بستان و اسب کرد از جمله آنها هستند.


مدیرکل میراث فرهنگی استان بابیان اینکه قدم‌های مهمی برای ثبت جهانی تاق بستان برداشته شده، گفت: از آنجایی که هر کشوری سالانه فرصت ثبت یک اثر جهانی را دارد، بنابراین نیاز است که ثبت جهانی تاق بستان را به یک مطالبه عمومی تبدیل کرده و از طرفی برای ثبت جهانی آن روش درستی را اتخاذ کنیم.
وی تصریح کرد: در این راستا  ثبت جهانی تاق بستان را از معبد آناهیتا در کنگاور تا مجموعه شهرهای مدائن در کشور عراق بصورت یک پرونده مشترک بین المللی پیگیری می‌کنیم و هماهنگی‌های اولیه هم با کشور عراق برای ثبت جهانی این محور با محوریت تاق بستان صورت گرفته است.
سهیلی در خصوص مانعی به نام تله کابین پیش روی ثبت جهانی تاق بستان هم گفت: یک تیم کارشناسی را تشکیل داده‌ایم که در این رابطه کارکارشناسی انجام دهند که آیا احداث تله کابین در موقعیت فعلی آن مانعی برای ثبت جهانی تاق بستان خواهد بود یا خیر. البته اولویت اصلی ما ثبت جهانی تاق بستان خواهد بود، چراکه موضوعی که گردشگران خارجی را به کرمانشاه خواهد کشاند، ثبت جهانی تاق بستان است و نه تله کابین.
وی در ادامه با بیان اینکه برای اسب کرد هم دنبال ثبت جهانی آن بصورت بین المللی هستیم، یادآور شد: مجموعه این اقدامات در این راستا صورت گرفته تا بتوانیم تاق بستان و اسب کرد را خارج از سهمیه ثبت جهانی کشورمان برای سال آینده به یونسکو بفرستیم.
به گفته این مسئول اسب کرد ۱۹ دی امسال تحت عنوان “ثبت ملی آیین های سنتی اسب کرد” به ثبت ملی خواهد رسید و پرونده ثبت جهانی آن نیز تا پایان امسال تدوین خواهد شد.
وی ادامه داد: اوایل اسفند ماه هم جشنواره بین المللی اسب کرد را برگزار خواهیم کرد تا آن را بیشتر معرفی کنیم‌.
به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی استان در بخش دیگری از سخنانش به افزایش میزان اعتبارات حوزه گردشگری استان اشاره کرد و افزود: رویکرد ما نسبت به حوزه گردشگری، اشتغالزایی است و برای تحقق این هدف باید اعتبارات کافی را در اختیار داشته باشیم، اما کل اعتبارات ملی و استانی ما در سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تومان بود که با مذاکرات و رایزنی های انجام شده این رقم ۱۰ برابر شد و از طرفی اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان هم که حدود ۱۳۰ میلیارد تومان بود را با رایزنی به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش دادیم.
وی تاکید کرد: هرچند که این اعتبارات افزایش قابل توجهی پیدا کرده، اما هنوز این اعتبارات کافی نیست و نمی‌توان کارهای بزرگی را انجام داد، بنابراین لازم است که سرمایه گذاران بخش خصوصی را پای کار بیاوریم.
سهیلی با بیان اینکه حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری استان طی سال گذشته حدود 20 میلیارد تومان بوده، اعلام کرد: امسال حدود پنج هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی را در پروژه های گردشگری استان خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه بیستون اولین سایت جهانی کشور است که بخش خصوصی برای ایجاد پروژه‌های زیرساختی گردشگری در آن پای کار آمده، گفت: بخش خصوصی در نظر دارد برای تبدیل این سایت جهانی به مجتمع گردشگری حدود 100 میلیارد تومان اعتبار هزینه کند که با این اقدام شاهد مانایی بیشتر گردشگران در این مجموعه خواهیم داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: در منطقه حفاظت شده بیستون بویژه در چالابه برای 120 هکتار از این منطقه سرمایه گذار بخش خصوصی پای کار آمده که خوشبختانه محیط زیست استان هم همکاری خوبی در این زمینه با ما داشته است.


این مسئول اظهار امیدواری کرد برای سال 1402 شاهد تحولات مهم و بزرگی در دو مجموعه بیستون و تاق‌بستان باشیم.
وی در ادامه سد داریان را از دیگر جاذبه‌های گردشگری استان اعلام کرد که سرمایه گذار بخش خصوصی پای کار آمده و در این رابطه توضیح داد: قرار است اولین پل معلق روی آب خاورمیانه توسط بخش خصوصی روی رودخانه داریان احداث شود که دهه فجر استارت آن زده می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.