هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر (سرو سیمین ۷) از ۲۶ بهمن تا ۴ اسفند ۱۴۰۱ (۱۵ تا ۲۳ فوریه ۲۰۲۳) در موزه ملی ایران برگزار شد.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از ایرنا- در مراسم اختتامیه این جشنواره وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کارت فعالیت صنایع دستی به همه فعالان این حوزه اعطا می شود.
به گفته ضرغامی، پیمان‌سپاری ارزی یکی از مهمترین تصمیمات حمایتی از صنایع‌دستی است.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: خوشبختانه مرتب شاهد تحول در این حوزه هستم به گونه‌ای که صنایع‌دستی در کنار تمام ارزش‌هایی که دارد به سمت کاربردی شدن می‌رود. از همین رو موضوع بسته‌بندی نیز اهمیت دارد که به معرفی ارزش واقعی صنایع‌دستی کمک می‌کند.
ضرغامی به مشکلات هنرمندان صنایع‌دستی اشاره و خاطرنشان کرد: گرانی مواد اولیه یکی دیگر از مشکلات حوزه صنایع‌دستی است من از آقای دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی مجلس که در این جلسه حضور دارد درخواست دارم صدای هنرمندان صنایع‌دستی را به نمایندگان برساند. من درخواستم از مجلس این است که مواد اولیه‌ای که گران‌ می‌شود با نظارت این وزارتخانه به صورت عادلانه و ارزان‌ بین هنرمندان و فعالان توزیع شود.


معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این مراسم با بیان اینکه هنرمندان صنایع‌دستی یک خانواده هستند گفت: امیدواریم موزه صنایع‌دستی به زودی ایجاد شود.
مریم دهکردی جلالی اظهار داشت: افرادی که امشب در اینجا جمع شده‌اند همه یک خانواده هستند. یک خانواده بزرگ به نام هنرمندان صنایع‌دستی که تلاش‌های تک تک آنها را ارج می‌نهیم.
وی افزود: خدمت به هنرمندان برای ما افتخار است. تمام تلاشم این است که عزت هنر و هنرمندان خصوصا هنرمندان صنایع‌دستی حفظ شود.
جلالی گفت: هنرمندان از راه‌های دور و نزدیک آمدند تا ثابت کنند ما یک خانواده هستیم. یک خانواده بزرگ خوشبختانه جشنواره فجر صنایع‌دستی به میمنت ماه شعبان به خوبی برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: ما خانواده بزرگی هستیم که نام ما را در تاریخ ثبت کرده‌اند. صنایع‌دستی مردم‌رفتار، حکمت‌پایه و خانواده محور است و این هنر پیوند معیشت با صنعت است. نان این خانواده با شور عشق آمیخته شده است.
معاون صنایع‌دستی کشور اضافه کرد: این جشنواره بهانه‌ای است تا در راستای تمدن ایرانی اسلامی پیام‌آور قدرت نرم هنری باشیم.
وی گفت: قدردان تلاش فرد فرد این خانواده هستم که همگی برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره تلاش کردند و زحمت کشیدند.
جلالی با قدردانی از حمایت‌های وزیر میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: ما منتظر دستورات لازم برای ساخت موزه صنایع‌دستی هستیم. ایجاد موزه صنایع‌دستی خواست همه اعضای خانواده بزرگ صنایع‌دستی هستند.
برگزیدگان بخش جنبی جشنواره
در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر (سرو سیمین۷)، از تعدادی از برگزیدگان این جشنواره از سوی مهندس ضرغامی تجلیل شد۰
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با همراهی مریم جلالی معاون صنایع‌دستی، محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی، محمودوند نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس از این برگزیدگان در بخش جنبی جشنواره تجلیل به عمل آورد.
مهدی غلامی هنرمند خاتم‌کار،
مهدی اسدی هنرمند رشته قلمزنی از استان فارس،
بذرافشان استاد مشبک فلز از اصفهان،
اسما جوادی از استان زنجان،
مهواره اکبری، شهین پزشکی، فاطمه سیدی، شادی حبیب هنرمند رشته منبت و احجام چوبی،
محمدعلی ودود مرد سال صنایع‌دستی در هند
راضیه جلیلی هنرمند رشته زیورآلات
همچنین در این مراسم از ۶ نسل یک خانواده خسبی که در ساخت و تولید کلاش در استان کردستان فعالیت دارند تجلیل شد.
برگزیدگان بخش رقابتی جشنواره
برگزیدگان بخش اصلی و رقابتی هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر (سرو سیمین هفت) با حضور مهندس سید عزت‌الله ضرغامی تجلیل شدند.
در بخش اصلی و رقابتی جشنواره، ۷ برنده «سرو سیمین» و ۵ برنده «لوح افتخار» داشت. به همه برگزیدگان لوح سپاس جشنواره نیز اهدا شد.
هیأت داوران هفتمین جشنواره سرو سیمین، متشکل از چهار داور ایرانی و سه داور خارجی، آثار را داوری و پنج ارزیاب خارجی نیز آثار را ارزیابی کردند و برگزیدگاندر بخش «سرو سیمین » و «لوح افتخار» به شرح زیر اعلام شد:
سرو سیمین جشنواره:
محسن کاوه در رشته «معرق چوب» از استان تهران،
محسن آقامیری در رشته «تذهیب» از استان تهران
مسعود شکیبایی در رشته «سرامیک» از استان تهران،
بابک ساعی در رشته «قلمزنی» از استان تهران،

بی‌سیما جعفر در رشته «بافت‌های نقره‌ای» از کشور عمان،
امتیاز ابو آواد در رشته «سوزن‌دوزی» از کشور فلسطین
عبدالجبار خطری در رشته «قلمکاری دو رویه» از کشور هندوستان
لوح افتخار جشنواره
امین همتی در رشته «جَوَک‌کاری» از استان فارس،
ندا دلنواز در رشته «گلیم وِرنی» از استان اردبیل،
محمود تمتاجی با همکاری ابوالفضل کاظمی در رشته «زری‌بافی» از استان اصفهان،
آیت گودرزی در رشته «زره‌بافی» از استان لرستان
علیرضا رستمی اسانلو در رشته «سرامیک» از استان مازندران.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.