شماره سوم دو فصلنامه علمی مطالعات اسناد میراثفرهنگی توسط پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری چاپ و منتشر شد.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، دو فصلنامه مطالعات اسناد میراثفرهنگی با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه اسناد میراثفرهنگی منتشر میشود و گرایش غالب در پژوهشها و جستارهای فصلنامه بر نویافتهها از دیدگاه میراثفرهنگی است.
مطالعات اسناد میراثفرهنگی شامل بررسی و پژوهش درباره کتیبههای منقول و غیر منقول دورههای مختلف تاریخ ایران، سکهها، مهرها، نسخ خطی، اوراق و اسناد تاریخی است.
شناسایی و بازسازی کتیبه سردر و نمای نخستین دارالفنون در خیابان ناصر خسرو بر اساس عکسهای دیمیتری یرماکف(احمد چایچی امیر خیز)، موقوفات امیر تیمور گورکانی و دارالسیادهکش(مهنار رحیمیفر)، بررسی باستانشناختی نظام بندهداری دوره قاجار بر اساس تحلیل محتوای اسناد، منابع مکتوب و عکسهای آرشیوی(وحید شاهسوارانی و محمد مرتضایی)، سند و دستنوشتهای تاریخی از ملا خضر رواری هورامانی(نادر کریمیان سردشتی)، پژوهشی در سه سنگ محراب مسجد جامع عتیق شیراز(محمد علی مخلصی)، بررسی و مطالعه تطبیقی کتیبههای سلجوقی دو برج سه گنبد ارومیه و مهماندوست دامغان(آزاده طاهری کریمی و نفیسه نظری فردویی) مقالاتی است که در این شماره به چاپ رسیده است.
در مقاله موقوفات امیر تیمور گورکانی و دارالسیاده کش نوشته مهناز رحیمیفر میخوانیم؛ امیر تیمور گورکان(736-807 ق) با بهرهگیری از شریعت اسلامی، حکومتی را پایهگذاری کرد که در آن زمینه ترقی برخی سنن اسلامی فراهم شد. در این دوره به انجام امور خیر به ویژه وقف، توجه بسیار شد.وقفنامهها و اسناد وقفی جالب توجهی از این دوره برجای مانده است و منابع تاریخی با شرح موقوفات از تیمور او را یکی از واقفان بزرگ معرفی کردهاند./پایان
بدون دیدگاه