/ ایران مقصدی گران در منطقه به حساب می‌آید/ معاون گردشگری در حاشیه قدم می‌زند
رییس جامعه تورگردانان ایران با اشاره به اینکه ایران مقصدی گران در منطقه برای گردشگران به شمار می‌آید، گفت: ایران حتی نسبت به آذربایجان، پاکستان و ترکیه گران‌تر است.
به گزارش نشریه الکترونیک جهان گردش به نقل از ایلنا، گردشگری هفته و روز جهانی و… را پشت سر گذاشت. همایش‌ها برگزار شد و تجلیل‌ها صورت گرفت. معاونان و مسئولان و وزیر گردشگری سخنرانی کردند و تعریف و تمجیدها صورت گرفت. اما در نهایت کسی نگفت که جایگاه گردشگری ایران در عرصه بین‌المللی کجاست و چرا ایران جایگاهی در میان مقاصد گردشگران بین‌المللی ندارد؟
ابراهیم پورفرج (رییس جامعه تورگردانان ایران) با اشاره به آنکه اکنون گردشگری ورودی ایران در‌ های‌سیزن به سر می‌برد، گفت: هرچند تعداد گردشگران ورودی نسبت به سال گذشته که به دلیل شیوع کرونا با محدودیت تردد و بسته بودن مرزها روبه رو بودیم، با رشد چشم‌گیری همراه بود اما اگر بخواهیم مقایسه‌ای با سال‌های قبل از شیوع ویروس کرونا داشته باشیم باید بگویم که حداقل دو سال تا رسیدن به آمار آن دوران زمان لازم است. 
او ادامه داد: هرچند ممکن است اکنون بر مبنای تجربیات گذشته خود بگوییم که رسیدن به آمار گردشگران ورودی در سال‌های قبل از شیوع کرونا حداقل دو سال زمان لازم دارد اما این مهم به شرایط موجود در جامعه نیز بستگی دارد. تغییراتی که در جامعه صورت می‌گیرد، تمام پیش‌بینی‌ها را بر هم می‌زند و ممکن است این پیش‌بینی‌ها به وقوع نپیوندد. قطعا آنچه در رسانه‌ها و فضای مجازی درخصوص وضعیت ایران منتشر می‌شود در تصمیم گردشگران خارجی برای سفر به ایران تاثیرگذار خواهد بود. 


پورفرج با اشاره به آنچه این روزها در شهرهایی مانند تورنتو و ۱۵۰ شهر خارجی در جریان است، گفت: اعتراضاتی که ازسوی برخی ایرانی‌های معاند و گروه‌های ضد ایران در شهرهای خارجی درخصوص کشورمان شاهد هستیم، سبب ایجاد تغییراتی در تصمیم گردشگران برای سفر به ایران شده است، چنانکه درحال حاضر برخی از تورهای ورودی تحت تاثیر این القائات سفر خود را به ایران کنسل کرده‌اند. البته طی چند هفته گذشته خوشبختانه هیچ مشکلی برای هیچ گردشگر خارجی در کشورمان رخ نداد. 
رییس جامعه تورگردانان ایران همچنین از همکاری هتلداران برای انتقال گردشگران خارجی از مناطقی که آشوبگران در حاشیه‌ی آنها اتفاقات بدی را رقم زدند به سایر نقاط خبر داد و گفت: هتلداران در این روزها همکاری خوبی با آژانسداران دارند و بیشتر آن‌ها در شرایط کنونی که برخی گروه‌ها سفر خود به ایران را کنسل کرده‌اند، هزینه‌ای بابت جریمه کنسلی هتل دریافت نمی‌کنند. 
هتل پنج ستاره تاپ نداریم/ اقامت در بومگردی هم قیمت با هتل ۵ ستاره
پورفرج در ادامه به نرخ تورهای سفر به ایران اشاره کرد و گفت: مسئولان گردشگری همواره عنوان می‌کنند که سفر به ایران ارزان است. این درحالی است که نرخ بخش‌های دخیل در حوزه گردشگری اعم از حمل و نقل و اقامت بعد از شیوع ویروس کرونا و حتا طی چند ماه اخیر، چندین برابر شده است. درواقع می‌توان گفت قیمت سفر به ایران نسبت به سفر به کشورهای منطقه به هیچ وجه ارزان نیست. 
رییس جامعه تورگردانان ایران تصریح کرد: ایران نسبت به آذربایجان، پاکستان و حتا ترکیه گران‌تر است. هزینه حمل و نقل که قبل از کرونا روزی حدود ۹۰۰ هزار تومان بود و این اواخر به یک میلیون و دویست هزار تومان رسیده بود، طی چند ماه اخیر به ۴ تا ۴ و نیم میلیون تومان رسیده است. تصور کنید، اتوبوسی که یک گروه توریست را با یک میلیون تومان جابه جا می‌کرد، اکنون ۴ میلیون تومان شده. یعنی نرخ حمل و نقل، ۴ برابر شده است. 
او ادامه داد: اتاق ۷۵۰ هزار تومانی در هتل پنج ستاره، حدود ۳و نیم میلیون تومان شده. هزینه غذا نیز از ۱۷۰ هزار تومان به ۸۰۰ هزار تومان رسیده. می‌توان گفت هزینه خدمات حوزه گردشگری طی چند ماه اخیر بیش از ۳ برابر شده است درحالی که نرخ دلار چنین رشدی نداشته. نرخ دلار طی سال جاری حدود ۷ درصد بوده اما در مقابل آن شاهد افزایش ۳۰۰ برابری قیمت خدمات گردشگری هستیم. این نگران کننده است. 
این فعال گردشگری تاکید کرد: در چنین شرایطی چگونه می‌توان گفت، ایران ارزان است؟ اصلا اینگونه نیست. بسته‌های سفر به ایران گران‌ترین بسته در منطقه هستند. حتا سفرهای داخلی نیز برای گردشگر ایرانی گران است و به جای سفر به کیش ترجیح می‌دهد به ترکیه سفر کند. چراکه نه تنها نرخ سفر به ترکیه از سفر به کیش مناسب‌تر است بلکه خدمات و امکانات بیشتری نیز دریافت می‌کند. از اینروست که ترکیه توانسته بعد از شیوع کرونا تعداد زیادی گردشگر را جذب کند که حتا از تعداد گردشگران آن قبل از کرونا نیز بیشتر است. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.