نشریه الکترونیک جهان گردش-کشور هند یا کشور هندوستان با نام رسمی جمهوری هند کشوری در جنوب آسیا است که پایتخت آن دهلی نو است. هندوستان از شمال باختری با پاکستان؛ از شمال با چین، بوتان، نپال و تبت؛ و از شمال خاوری با برمه و بنگلادش همسایه‌است، همچنین هند از باختر با دریای عرب، از خاور با خلیج بنگال، و از جنوب نیز با اقیانوس هند مرز آبی دارد.

رنکینگ

دومین کشور پرجمعیت جهان پس از چین است.

فرهنگ

هندی‌ها برای سلام کردن از کلمه‌ی ناماسته “Namaste” استفاده می‌کنند و هم زمان با آن ، دو دستشان را کنار هم قرار می‌دهند و کمی هم خم می‌شوند ، مردم معمولا دوست ندارند به طور مستقیم در خواستی را رد کنند بنابراین اگر جمله‌ی «سعی می‌کنم» را شنیدید ، به احتمال زیاد جواب آن فرد منفی است و نیز احترام به خانواده نقش مهمی در زندگی مردم هند دارد و ازدواج‌ ها معمولا از قبل تعیین شده.دیوالی ، بزرگ‌ ترین و مهم‌ ترین تعطیلات در هند محسوب می شود و طی جشنواره‌ای ۵ روزه که به «جشن نور» شناخته می ‌شود ، چراغ‌های بی‌شماری را در شهر روشن می‌کنند که در واقع نماد روشنایی درونشان است که از آن‌ها در مقابل تاریکی و سیاهی‌ها محافظت می‌کند.بیشتر مردم در هند، گاو را موجودی مقدس می‌دانند و به همین دلیل، گوشت گاو را نمی‌ خورند و در بیشتر خانواده‌ها ، مردسالاری حاکم است.ازدواج به معنی وصلت دو خانواده و نه فقط دو فرد است ، در شرق هند برخی ازدواج‌ها از قبل تعیین ‌شده و برخی بر اساس عشق و علاقه است.قرار گرفتن مرد به عنوان محور و همچنین وجود فشار ناشی از تهیه جهیزیه که ریشه در فقر اقتصادی مردم هند دارد، موجب شده تا بیشتر خانواده‏ها خواستار داشتن پسر باشند ، بطوری که تولد اولاد دختر را به عنوان نَحس یاد کرده و می‏کنند.پیشنهاد ازدواج در هندوها اصولاً از جانب خانواده دختر مطرح می‏شود و پدر و مادر دختر، پس از انتخاب داماد به منزل او رفته و پیشنهاد را مطرح می‏کنند و در این هنگام دختر و پسر هیچ نقشی در رد یا قبول ازدواج نداشته و حتی همدیگر را تا قبل از مراسم ازدواج نیز نمی ‏بینند.

زبان و جمعیت

اکثر هندی ها به زبان های هندی و انگلیسی مسلط هستند ولی درین کشور بیش از 1000 زبان صحبت میشود. جمعیت کشور هند بالغ بر 1/4میلیارد نفر است.

واحد پول

روپیه

مشاهیر

شاهرخ خان

شاهرخ خان افسانه ای ،بازیگر برجسته bollywood که در دهلی متولد شده است. لقب شاهرخ خان پادشاه بالیوود است و هوادارانش هم او را Badshah همان پادشاه صدا می زنند. بر اساس گزارش Forbes، دستمزد شاهرخ خان حدود 780 میلیون دلار آمریکا تخمین زده شده است.

ناندیتا داس

بازیگر و کارگردان معروف هندی است. او در فیلم هایی چون آتش (1996)، زمین (1998)، باواندر (2000)، کنتیل موتامیتال (2002)، آرم بوهوان و پیش از زلزله (2007) ایفای نقش کرده است. او به خاطر نقش آفرینی های بسیار خوبش به عنوان مدافع اداره هنر و ادبیات هند در فرانسه انتخاب شد.ناندیتا داس اولین زن هندی در تالار مشاهیر انجمن بین المللی زنان است.

وسندرا راجی

اولین وزیر زن راجستان است که به هوشمندی در بین مردم راجستان معروف است و فعالیت های موثری در راستای اکرام مردم فقیر هند انجام داده است.

پیشینه تاریخی

پیشینه حضور انسان در شبه قاره هند به دویست تا چهارصد هزار سال می‌رسد. اما اولین تمدن به معنای واقعی در این سرزمین، تمدن دره  سند با قدمت نزدیک به سه هزار سال است که با تمدن شهر سوخته در ایران همزمان بوده و با آن مراودات نزدیک داشته‌است و تقریباً پس از ورود آریائی‌ها بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۱۸۰۰ پیش از میلاد، هر دو از بین رفته‌اند.

ورود آریائی‌ها به هند در فرهنگ، دین و ادبیات و نظام اجتماعی این سرزمین بسیار تأثیرگذار بوده‌است.از جمله می‌توان به شکل‌گیری زبان سانسکریت، تدوین متون مقدس هندو و پیدایش سیستم طبقاتی جامعه هند اشاره نمود.

اولین امپراتوری در هند با حکومت دودمان موریا بین سالهای ۳۲۶ تا ۲۰۰ پیش از میلاد شکل گرفت. قدرتمندترین حاکم تاریخ هند تا قبل از گورکانیان، آشوکای بزرگ نام دارد که سومین شاه این سلسله‌است. وی در تمام جنبه‌های هنری و اجتماعی و سیستم اداری از هخامنشیان ایران الهام می‌گرفت. آثار بسیار مهم حجاری این دوره مانند پیکره چهار شیر (نماد ملی هند) بسیار تحت تاثیر حجاری تخت جمشید است.دومین سلسله قدرتمند به نام گوپتا از سال ۳۲۰ تا ۵۵۰ میلادی در شمال هند حاکمیت داشته و پس از گوپتاها تا قرن سیزده میلادی حکومت‌های زیادی در شمال هند با درگیری، شکست و پیروزی یکی پس از دیگری برروی کار آمدند. باتوجه به عدم قدرتمندی این حکومت‌ها، جنوب هند امنیت وآرامش بیشتری نسبت به شمال داشت و سرگرم تعامل و تجارت با اعراب مسلمان و منطقه جنوب آسیا بود و نقش مهمی در روابط خاور میانه با خاور دور ایفا می‌کرد.

اولین تماس اسلام با آسیای جنوبی، سال هفتصد و یازده میلادی است که مسلمانان تا کناره رود سند که هم اکنون در پاکستان است پیش آمدند. در قرن دهم میلادی سلطان محمود غزنوی منطقه پنجاب را تصرف کرد و بارها به شمال هند حمله کرد. تا قرن سیزدهم تاخت و تازهای زیادی از سوی ایران و آسیای مرکزی به هند صورت می‌گرفت، اما چندان ماندگار نبودند، تا اینکه در این زمان مسلمانان، شهر دهلی را تصرف کردند و اولین حکومت مسلمانان، به نام دوران سلطنت یا غلامان مسلمان را بنیان گذاشتند واسلام رسماً بر هند حاکم شد.

در سال ۱۵۲۶ «بابُر» از نوادگان تیمور بر هند تسلط یافت و سلسله گورکانیان یا امپراتوری مغولی هند را بنیان گذاشت. این سلسله از ۱۵۲۶ میلادی تا ۱۸۵۷ میلادی در بخش بزرگی از شبه قاره هند فرمانروایی کرد. حکمرانان این سلسله به تدریج تمامی شبه قاره را تحت فرمان گرفتند. اکبرشاه امپراتور بزرگ این سلسله که سیاست مدارا با غیرمسلمانان هندی را درپیش گرفت را بزرگترین و مقتدرترین پادشاه هند می‌دانند. اما پس از مدتی بخش‌هایی از جنوب هند از اختیار آنان خارج شد. این دودمان آخرین دوران طلایی امپراتوری‌های اسلامی به شمار می‌رود و در نیمه سده ۱۷ میلادی و در زمان شاه جهان بزرگ‌ترین و ثروتمندترین امپراتوری جهان بود. در سال ۱۷۳۹ میلادی با حمله نادرشاه افشار به هندوستان مقدمات انقراض این امپراتوری فراهم شد و در سال ۱۸۵۷ پس از سال‌ها نبرد سرانجام کمپانی هند شرقی توانست این امپراتوری را منقرض کرده و سرزمین‌های آنرا تصرف کند.

در سال ۱۵۱۰ میلادی پرتغالی‌ها به عنوان اولین مهاجمان اروپایی در گوا مستقر شدند. هنگامی که طوایف «مراتی» و «سیک» علیه حکومت پادشاهان گورکانی قیام کردند، بریتانیایی‌ها و فرانسوی‌ها در قرن ۱۸ مناطقی برای خود از هند جدا کردند و بنیاد حکومت بریتانیای کبیر در هند استوار گردید.

دولت بریتانیا بر اثر شورش‌های سال ۱۸۵۷ میلادی در هند، کمپانی هند شرقی بریتانیا را که گرداننده هند بود منحل کرد و به این سرزمین خودمختاری داده شد. و در سالهای ۱۹۰۶ تا ۱۹۱۵، دولت بریتانیا ناچار شد که اداره بعضی از امور کشور را به مردم هند واگذار نماید. در این هنگام رهبر بزرگ جنبش استقلال هند، ماهاتما گاندی قیام کرد و علیه استبداد بریتانیا به مبارزه پرداخت.سپس اختلاف شدیدی در بین سران هند و سران مسلمانان هند که رهبر آنها محمدعلی جناح بود بوجود آمد. قصد مسلمانان این بود که کشوری مرکب از مناطق مسلمان هند تشکیل دهند. در آن هنگام بریتانیا قوانینی وضع نمود که به‌موجب آن به هند و سیلان و پاکستان استقلال داده شد. در ماه اوت ۱۹۴۷ م. آخرین سرباز بریتانیایی خاک هند را ترک گفت، و در تاریخ ژانویه ۱۹۵۰ هند حکومت جمهوری مستقل خود را اعلام نمود و به عضویت اتحادیه کشورهای مشترک المنافع بریتانیا درآمد. اختلافات مرزی دولت هند با پاکستان در منطقه کشمیر هنوز برطرف نشده‌است.(منبعatiyeafarinan)

همراه با جهان گردش با چند جاذبه گردشگری برتر کشور هند اشنا شوید

غارهای الورا

یکی از جاذبه‌های مهم فرهنگی هندوستان وجود خدایان متعدد و مذاهب مختلفی است. حتی هنوز هم مذهب‌های مختلفی داخل هندوستان وجود دارد اما پیروان این مذاهب بدون هیچ مشکلی کنار هم زندگی کرده و به عقاید هم احترام می‌گذارند.غارهای الارو نیز دقیقا نماد همان موضوع است. حدود هزار سال پیش، اهالی هندوستان این معابد یا همان غارها را ساختند. نکته مهم و قابل توجه در اینجا این است که هر غار یک شماره منحصر به فرد خود را داشته و متعلق به یک مذهب خاص هندسی است. در حال حاضر دوازده غار متعلق به بودایی‌ها، ۱۷ غار متعلق به هندو‌ها و پنج غار به آیین جنیسم تعلق دارند. تمامی این غارها را در بین سال‌های ششصد تا هزار میلادی ساخته‌اند و این نشان دهنده ارتباط خوب بین ادیان مختلف هندوستان از آن دوران تا به امروز است.

تاج محل

داستان ساخت این عمارت مجلل و باشکوه نیز بر همین اساس شکل گرفت. «شهاب‌الدین محمد شاه جهان گورکانی» ملقب به «شاه جهان اعظم» فرزند «جهانگیر شاه» و پنجمین امپراتور سلسله گورکانیان هندوستان (امپراتوری مغول هند) به حساب می‌آید.

او در ۱۵ سالگی و پیش از نشستن بر تخت سلطنت، در دومین ازدواج خود با اشراف‌زاده‌ای ایرانی به نام «ارجمند بانو» وصلت کرد.شاه جهان همسر ایرانی و محبوب خود را به جهت برتری بر سایر زنان آن دیار «ممتاز محل» نامید و ۱۸ سال عاشقانه با او زندگی کرددر روایات تاریخی از علاقه شاه به همسر ایرانی‌اش،‌ بسیار گفته‌اند. داستان عشق این دو دلداده تا جایی بود که شاه جهان حتی جدایی اندک و کوتاه مدت ممتاز محل را نیز تحمل نکرده و در همه سفرها (حتی برای جنگ) او را با خود همراه می‌کرد.

در یکی از این لشکرکشی‌ها که در حدود سه سال پس از سلطنت اتفاق افتاد، پادشاه کورگانی برای سرکوبی حاکم افغانی دکن عازم سفر شده و ارجمند بانو را نیز همراه خود می‌برد. در بحبوحه جنگ،‌ به شاه جهان خبر می‌دهند که ممتاز محل که تولد چهاردهمین فرزندشان را انتظار می‌کشید، درد و کسالت بسیار دارد و امیدی به بقایش نیست.

زمانی که شاه به بالین همسر باردار خود می‌آید،‌ ارجمند بیگم دو خواسته به‌عنوان وصیت مطرح می‌کند؛ اول اینکه پادشاه پس از وی همسری اختیار نکند و دیگر اینکه مقبره‌ای برای یادبود نام و خاطره‌اش بنا سازدشاه جهان حدود ۳۵ سال بعد از ممتاز محل زندگی کرد و هشت سال آخر عمر را به دستور پسرش «اورنگ زیب» در حبس به سر برد. گفته می‌شود که از پنجره کوچک زندان به تاج محل چشم می‌دوخت و با معشوق از دست رفته نجوا می‌کرد. سرانجام در ۱۶۶۶ میلادی پادشاه مخلوع گورکانی درگذشت و پیکرش در کنار ارجمند بانویش آرام گرفت و تاج محل تا ابد به‌عنوان خانه ابدی این دو دلداده، شخص دیگری را به داخل عمارت راه نداد.

قصر میسور

شهر میسور در ایالت کارناتاکا قرار دارد و به شهر قصرها مشهور است ، دومین بنای تاریخی پربازدید هند است. در واقع، در میسور ۷ قصر وجود دارد که قصر میسور بی نظیرترین و باشکوه ترین آن ها به شمار می رود. این قصر که به نام قصر آمبا هم شناخته می شود محل اقامت پادشاه و خانواده اش بوده است و هنوز هم اقامتگاه رسمی آن ها به شمار می رود. قصر میسور فعلی در سال ۱۹۱۲ و برای بیست و چهارمین پادشاه دودمان وادیار (Wodeyar Dynasty) ساخته شده است و یکی از زیباترین و بزرگ ترین قصرهای هند به حساب می آید.

گردآوری و تنظیم :مهدیه رضائی شاد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.