نشریه الکترونیک جهان گردش-این کشور از سمت شمال با پرو، شمال شرق بولیوی و از سمت شرق با آرژانتین دارای مرز مشترک است و با این کشورها همسایه می باشد.

زبان و جمعیت
زبان رسمی این کشور اسپانیایی است و حدودا 18 میلیون جمعیت دارد.
واحد پول
پزوی
فرهنگ
اکثر مردم این کشور مسیحی هستند.
شیلیایی ها مانند بیشتر کشورها ، تاریخ های جشن مانند کریسمس یا هالووین را جشن می گیرند. با این حال ، آنها همچنین جشن های متنوعی مانند هفته والدویان ، جشن های برداشت انگور ، سال نو بومی و جشنواره سن پدرو دارند.جشن سن پدرو 28 تا 29 ژوئن در والپارایسو برگزار می شود ، چیزی که هر ساله در مناطق ساحلی توسط ملوانان جشن گرفته می شود. که قایق های خود را برای قدم زدن در خلیج تزئین می کنند.
مشاهیر
گابریلا میسترال

گابريلا ميسترال در هفتم آوريل 1889 درويكوناي شيلي متولد شد و تحصيلاتش را درشهر سانتياگو گذراند. او درهمان آغاز جواني تحت تاثير ماجرايي عاشقانه و تراژيك به شعر گفتن روي آورد و اولين كتابش را در سال 1908 منتشر كرد.
نام واقعي گابريلا ميسترال ، لوسيلا گودوي آلكاياگا است. اين شاعره ي برجسته ي آمريكاي لاتين ، اسم مستعارش را با تركيب نام هاي دوتن از شاعران اروپايي براي خود فراهم كرده است : گابريل دانونزيو ايتاليايي و فردريك ميسترال فرانسوي .
ميسترال در آموزش و پرورش شيلي پست هاي مهمي داشت و در سال هاي 1922 تا 1924 براي ساماندهي مدارس روستايي مكزيك نيز خدمات بسياري انجام داد. وي همچنين به عنوان كنسول كشور شيلي در اروپا و آمريكا فعال بود.
شعر او بي پروا و پر شور و بيانگر گرايش عميقي است كه به مذهب دارد. منتخبي از شعرهايش را لنگستون هيوز به انگليسي ترجمه كرده است كه در سال 1957 همزمان با مرگ ميسترال به چاپ رسيد.
گابريلا ميسترال در سال 1945 موفق به دريافت جايزه ي ادبي نوبل شد.
ایزابل آلنده

ایزابل آلنده (Isabel Allende)، روزنامهنگار و نویسنده آمریکای لاتین است. او یکی از پرطرفدارترین نویسندگان اسپانیایی زبان است و همچنان برای تقویت جایگاه زنان میجنگد. کتاب خانه ارواح، اولین و معروفترین اثر اوست که در سال ۱۹۸۲ منتشر شده است.
پیشینه تاریخی کشور شیلی
خستین ساکنان این سرزمین بومیان ماپوچه بودند که در کوه های آند زندگی می کردند و کارشان شکار و کشاورزی بود. در قرن پانزدهم میلادی، شمال شیلی بخشی از امپراتوری اینکاها بود. در سال ۱۵۲۰ فردیناند ماژلان، دریانورد پرتغالی، که برای یافتن سرزمین های جدید راهی سفر دریایی بود، به گذر گاه جنوبی شیلی رسید. بعدها این گذرگاه را تنگه ماژلان نامیدند. به تدریج اسپانیایی ها در جستجوی طلا به شیلی رسیدند و ابن سرزمین به استثمار اسپانیایی ها در آمد. در سال ۱۸۰۸ میلادی ناپلئون بناپارت، امپراتور فرانسه، اسپانیا را اشغال کرد. با برکناری پادشاه اسپانیا و به دنبال مبارزه های استقلال طلبانه در سال ۱۸۱۷ برناردو اهیگنز، رهبر استقلال طلبان شیلی، با کمک خوزه سن مارتین، رهبر استقلال طلبان آرژانتین، ارتش اسپانیا را شکست داد و قدرت را در دست گرفت. ودر سال ۱۸۱۸ میلادی، شیلی را کشوری مستقل اعلام کرد.از سال ۱۸۷۹ تا ۱۸۸۳ جنگ بین سه کشور پرو، شیلی و بولیوی درگرفت. این جنگ را جنگ پاسیفیک نامیده اند. سرانجام با امضای قرارداد صلح بین هر سه کشور، این نواحی به شیلی واگذار شد. بهرهبرداری ازاین منابع سبب توسعه اقتصادی و رشد صنایع ملی در شیلی شد. از سال ۱۸۸۶ بر اثر درگیری بین اشراف، نظامیان و جبهه ملی برای بدست گرفتن قدرت، دولت های متعددی روی کار آمد. سرانجام در سال ۱۹۶۴ ادوارد فری مونتالوا به ریاست جمهوری رسید. او که از جانب شرکت های مس امریکایی حمایت می شد، روابط نزدیکی به امریکا برقرار کرد.
در انتخابات سال ۱۹۷۰ سالوادور النده، پزشک و سیاست مدار سوسیالیست، رئیس جمهور شد. او معادن مس، بانک های خصوصی و بسیاری از صنایع و نیز زمین های کشاورزی را ملی کرد. در سال ۱۹۷۳ ارتش به رهبری ژنرال اگوستو پینوشه اوگارته و با حمایت دولت آمریکا و سازمان سیا علیه دولت آلنده کودتا کرد. آلنده کشته شد و ژنرال پینوشه قدرت را بدست گرفت. او مجلس و احزاب را منحل و آزادی مطبوعات را محدود کرد. در حکومت دیکتاتوری پینوشه هزاران نفر از مردم شیلی در مخالفت با او کشته و زندانی شدند. سرانجام مردم شیلی پس از مبارزات طولانی در سال ۱۹۸۰ به قانون اساسی جدیدی رای دادند و توانستند زمینه را برای بیرون راندن نظامیان از حکومت استفاده کنند.
در دادگاه بین المللی لاهه در سال ۲۰۰۱ پینوشه رسما به جرم دستور کشتار و آدم ربایی مردم شیلی مجرم شناخته شد. در سال ۲۰۱۳، بانو میشل بچله از حزب سوسیالیست، رئیس جمهور شد. حکومت شیلی جمهوری است. رئیس جمهور با رای مردم برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شود شیلی دو مجلس قانون گذاری دارد . مجلس نمایندگان با ۱۲۰ نماینده که با رای مردم برای چهار سال انتخاب می شوند و مجلس سنا که ۳۸ نماینده انتخابی و ۹ نماینده انتصابی دارد.(منبع سایت چهارفصل)
همراه با جهان گردش با چند جاذبه گردشگری برتر کشور شیلی آشنا شوید:
جزیره ایستر و پارک ملی راپا نویی

این مکان اولینبار توسط اروپاییها در سال 1722 بازدید شد، جزیره باشکوه و در عین حال دورافتاده ایستر توسط یک کاوشگر هلندی برای اولین بار در عید پاک نامگذاری شده است. برای هزاران سال در این جزیره پلینزیها ساکن بودند. این جزیره جذاب با وجود اینکه بیش از 3500 کیلومتر با سرزمین اصلی شیلی فاصله دارد، با مجسمههای سنگی قابل توجه خود، شناختهشدهترین جاذبه این کشور باقی مانده است.
قلعه کوآیتِر

قلعه کوآیتِر توسط مردم آتا کامینو در حدود 700 سال پیش بنا شد و به عنوان یک بنای تاریخی ملی در سال 1982 ثبت گردید.
دریاچه گِرِی و یخچال های طبیعی گِرِی در پارک ملی تورِس دِل پِین

پارک ملی تورس دل پاین بخشی از سیستم ملی مناطق حفاظت شده جنگلی شیلی است. در سال 2013 ، حدود 181.414 هکتار اندازه گیری شده است. این یکی از بزرگترین و پر بازدیدترین پارک های شیلی است.
گردآوری و تنظیم:مهدیه رضائی شاد
بدون دیدگاه