نشریه الکترونیک جهان گردش-ترکیه از شمال با دریای سیاه، از شمال شرقی با گرجستان، از شرق با ارمنستان، جمهوری آذربایجان، و ایران، از جنوب شرقی با عراق، از جنوب با سوریه و دریای مدیترانه، از غرب با دریای اژه، و از شمال غربی با یونان و بلغارستان مرز مشترک دارد، در حالی که قبرس در سواحل جنوبی این کشور واقع شده‌است.

فرهنگ

در این کشور فستیوال های گوناگونی از جمله عید فطر ، کشتی روغن، کشتی شتر ها، فستیوال معجون مسیرو … برگزار می شود.

مراسم بزرگداشت مولانا یکی خاص ترین فستیوال هایی است که درین کشور برگزار میشود.پایکوبی سماع دراویش شیوه ای برای مراقبه است که به مکتب صوفیان تعلق دارد. ریشه های این مراسم به فرمان مولوی، مولانا جلال الدین رومی، بازمی شود. هرساله در خلال هفته منتهی به ۱۷ دسامبر در قونیه، روز مرگ مولانا، هزاران نفر از سراسر جهان در مقبره باشکوه وی گرد هم جمع می شوند تا یاد او را گرامی بدارند. ۱۷ دسامبر در قونیه به شب عروسی مولانا و ملاقات او با معبودش، معروف است.

مردم ترکیه بسیار مهمان نوازند .اسلام به داشتن روابط همسایگان سفارشی فراوان شده است. از این رو در ترکیه فرستادن غذا برای همسایگان امری بسیار رایج است. 

مرد رئیس خانواده محسوب می شود و زن طبق قانون، بعد از ازدواج از نام خانوادگی شوهرش استفاده می کند. چندهمسری در ترکیه غیرقانونی است و ازدواج ها باید رسما ثبت شوند

زبان و جمعیت

زبان ترکی زبان رسمی این کشور است هم چنین حدودا 85 میلیون نفر جمعیت دارد.

واحد پول

لیر

مشاهیر

فاطمه عالیه

او فعال حقوق زنان، مترجم، نویسنده و روزنامه‌ نگاری برجسته بود که به عنوان اولین رمان ‌نویس زن در تاریخ ترکیه شناخته می‌شود.

در کل زمان حکومت امپراتوری عثمانی تنها یک زن نویسنده وجود داشت که آن هم عالیه بود.

او از زنان شیک ‌پوش و پیشتاز بود و در طول عمر همواره با لباس ‌های اروپایی در انظار عمومی ظاهر می شد.

آثار او به عربی، فرانسه و انگلیسی ترجمه شده‌اند.

عالیه تاپوز در سال‌های پایانی عمر خود برای درمان چندین بار به فرانسه سفر کرد و سرانجام در سال ۱۹۳۶ میلادی در سن ۷۳ سالگی درگذشت.

گفتنی است تصویر فاطمه عالیه بر اسکناس 50 لیری نقش بست .

آیدین ساییلی

تاریخدان علم و تاریخنگار ریاضیات بود. او در سال ۱۹۴۷ از دانشگاه هاروارد در رشته تاریخ علم فارغ‌التحصیل شد. عکس ساییلی بر روی اسکناس‌های ۵ لیره ترکیه از سال ۲۰۰۹ چاپ گشته است.

پیشینه تاریخی

در سال 330 پس از میلاد امپراتور روم ، کنستانتین بیزانس را به عنوان پایتخت شرقی خود انتخاب کرد ، بیزانس که به قسطنطنیه تغییر نام داد ، مهمترین شهر امپراتوری بیزانس یا روم شرقی شد ، برای حدود 200 سال ، از قرن 9 تا 11، امپراتوری بیزانس یک قدرت بزرگ جهانی بود ، مذهب مسیحی و بسیاری از تمدن یونان باستان در اینجا باقی مانده و به سایر نقاط اروپا و آسیا منتقل شده است.

در طول دهه 1000، اولین قبایل ترک به نام سلجوقیان از غرب آسیای مرکزی آمدند و در منطقه مرکزی و شرقی ترکیه کنونی ساکن شدند ، سلجوقیان پیرو دین اسلام بودند ، آنها به امپراتوری بیزانس حمله کردند و یک کشور مسلمان در ترکیه آسیایی تأسیس کردند.

سلجوقیان به نوبه خود توسط صلیبیون مسیحی در راه تصرف فلسطین از دست حاکمان مسلمان آن تضعیف شدند ؛ بعد ها مهاجمان مغول از آسیای مرکزی قدرت اندک باقی مانده سلجوقیان را نابود کردند اما سکونتگاه ها و ایالت های سلجوقیان زنده ماندند.

در بخشی از تاریخ کشور ترکیه از گذشته تا معاصر امپراتوری عثمانی تشکیل شد ، گروه دیگری از قبایل ترک از آسیای مرکزی در سال 1200 وارد شدند ، آنها را به نام اولین رهبر افسانه ای خود عثمان یا عثمان (1259-1326) عثمانی می نامیدند.

امپراتوری عثمانی در دهه 1500 به اوج خود رسید ، در زمان سلطان سلیمان اول (1496-1566) که به عنوان مجلل شناخته می شد ، این امپراتوری در سراسر جنوب شرقی اروپا و از طریق بخش هایی از جنوب روسیه تا جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا گسترش یافت.

تحت سلاطین بعدی امپراتوری به آرامی شروع به زوال کرد ، در اواخر دهه 1800 و اوایل دهه 1900، بیشتر قلمرو های اروپایی خود از جمله یونان ، رومانی ، بلغارستان ، آلبانی و سایر بخش‌ های بالکان امروزی را از دست داده بود ، مصر و دیگر کشور های شمال آفریقا نیز عملا مستقل شدند.

فروپاشی نهایی امپراتوری پس از جنگ جهانی اول (18-1914) اتفاق افتاد ، به عنوان یکی از قدرت های شکست خورده ، امپراتوری مجبور شد از سرزمین های باقیمانده غیرترکی خود دست بکشد ، قدرت های اصلی پیروز ، فرانسه و بریتانیا ، برای مدتی استانبول را اشغال کردند و در سال 1919، نیرو های یونانی به سواحل دریای اژه ترکیه حمله کردند.

تاسیس جمهوری در ترکیه یکی از بخش های مهم تاریخ کشور ترکیه از گذشته تا معاصر بوده است ؛ در حالی که دولت عثمانی درمانده بود ، یک ژنرال ترک به نام مصطفی کمال ، دولت موقتی را تشکیل داد که نیرو های آن یونانی ها را در سال 1922 بیرون کردند ، آخرین سلطان ، محمد ششم ، خلع شد و در سال 1923، کمال جمهوری ترکیه را به پایتختی آنکارا تأسیس کرد ، کمال اولین رئیس جمهور آن شد ، او با نام خانوادگی آتاتورک (“پدر ترک ها”) اصلاحات زیادی را انجام داد که به تبدیل ترکیه به یک کشور مدرن کمک کرد.(منبع سایت رجبی)

همراه با جهان گردش با چند جاذبه گردشگری برتر کشور ترکیه آشنا شوید:

شهر افسوس

ویرانه‌های باقی مانده از شهر افسوس یکی از با ارزش‌ترین و بزرگ‌ترین مجموعه‌های به جا مانده از دوران امپراطوری رم شرقی و یونانی‌های باستان در ترکیه است. شهر افسوس در میان محدوده های شهرستان کوش آداسی و ازمیر در کنارهای دریای اژه واقع در غرب ترکیه قرار دارد. اولین نشانه های اسکان در این شهر مربوط به ٦٠٠٠ سال قبل از میلاد مسیح می باشد.

کوه نمرود

کوه نمرود مجموعه‌ای بسیار قدیمی است که بین سال‌های ۶۹ تا ۳۴ پیش از میلاد، توسط چهارمین و مشهورترین پادشاه کوماژن، آنتیخوس اول ساخته شد. این مکان تاریخی آرامگاه همین پادشاه است. کوه نمرود یا نمرود داغ، زمانی یک جایگاه مذهبی بود و هنوز هم شکوه خود را حفظ کرده است.

کاپادوکیا

اپادوکیا منطقه ای با مناطق زمین شناسی و تپه ها و خانه های لانه زنبوری و تخته سنگ های بلند در ترکیه است که نام آن در لیست میراث جهانی ثبت شده است.

شهر آسپندوس

طبق گذارشات باستان شناسان یونانیان اولین ساکنان این شهر بوده اند و برخی معتقدند که هیتیت ها جزو اولین ساکنان این شهر بوده اند .

گردآوری و تنظیم :مهدیه رضایی شاد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.