جهان گردش-این کشور که رسماً آن را جمهوری اتریش می‌نامند، کشوری محصور در خشکی‌ بوده و در امتداد رشته‌کوه آلپ قرار دارد.اتریش در قسمت جنوبی اروپای مرکزی قرارگرفته و با ۸ کشور مرز خاکی مشترک دارد.

این کشور از شمال غربی با آلمان، از شمال با جمهوری چک، از شمال شرقی با اسلواکی، از شرق با مجارستان، از جنوب با اسلوونی و ایتالیا و از غرب با سوئیس و لیختن‌اشتاین همسایه است.

 

رنکینگ

اتریش یکی از ثروتمند ترین کشورهای جهان است که دارای سطح زندگی بسیار بالایی برخوردار است.

کشور اتریش بدلیل داشتن طیف گسترده ای از فرهنگ ، چشم انداز شگفت انگیز و یک اقتصاد پویا و خلاقانه، بعنوان یک کشور با تاریخ عظیم و میراث فرهنگی غنی یک مقصد ایده آل و محبوب برای مهاجرین است.

کیفیت بالای زندگی در این کشور با پائین بودن میزان جرم و جنایت، سطخ بالای امنیت اجتماعی و زیر ساخت های عالی و جذاب، امکانات رفاهی و تفریحی ایده آل منعکس میشود.

فرهنگ

اتریشی ‌ها در عقاید و رفتار خود میانه‌ رو هستند ، آنها در خیابان با شما برخوردی دوستانه ولی رسمی خواهند داشت پس تعجب نکنید و اینکه رفتارهایی نظیر آرام صحبت کردن ، خوش رفتاری ، احترام به قانون و محافظه ‌کاری را در سفر به این کشور کاملا حس می کنید . همچنین پایبندی به سنت ‌ها ، بدبینی و حس شوخ طبعی همراه با کنایه نیز از سایر ویژگی‌های آنها است ، شاید بتوان گفت تا حدودی هم اهل پارتی بازی نیز هستند؛ بعضی مردم این کشور را با آلمانی‌ ها اشتباه می ‌گیرند که به غیر از زبان مشترک ، وجه تشابهی ندارند 

اتریشی ‌ها کلا از آلمانی و کشور آلمان بیزار هستند و ارتباطی خوبی با آنها ندارند و نسبت به آن بسیار حساس هستند پس هیچوقت کشور اتریش را با لحن منفی با آلمان مقایسه نکنید چرا که باعث عصبانیت مردم بومی اینجا می ‌شوید

زبان و جمعیت

زبان رسمی این کشور آلمانی و تقریبا 9 میلیون نفر جمعیت دارد

مشاهیر

فردیناند پورشه مؤسس شرکت پورشه بوده است

هدی لامار هنرپیشه ای که حیات تلفن های هوشمند مرهون تلاش هایش است وی مخترع بلوتوث بود

لودویگ بولتزمان

آنتروپی مفهومی بود که توسط بولترمن به جهان معرفی شد.بولترمان را باید در زمره بزرگ ترین نوابغ دنیای علم به شمار آورد به طوری که کارهای وی تاثیر بسیار مهمی در پایه ریزی فیزیک انقلابی قرن بیستم شد ، اما متاسفانه جدال های علمی سخت وی با رقبای علمی اش سبب آزردگی خاطر وی را فراهم می کرد ، تا جایی که در نهایت با خودکشی به عمر خود پایان داد.

ولفگانگ آمادئوس موتسارت

به عقیده بسیاری از کارشناسان خلاق‌ترین آهنگساز تاریخ موسیقی بوده است ، دادن لقب نابغه موسیقی به این اسطوره موسیقی جهانی بی علت نیست ، زیرا او در هفت سالگی نخستین سمفونی و در 12 سالگی نخستین اپرای كامل خود را نوشت و نقطه مثبت این موسیقی دان خلق آثار برجسته در گونه های مختلف موسیقی همچون سمفونی ، سونات ، كوارتت و اپرا بوده است 

واحد پول

واحد پول این کشور یورو است.

پیشینه تاریخی

تاریخ اولیه

بعد از عصر آهن، قبایل سلتی در اتریش ساکن بودند و تمدن نوریکوم (پادشاهی سلتی‌ها) را در این سرزمین بنا نهادند. پانزده سال قبل از میلاد مسیح، این پادشاهی توسط امپراطوری روم اشغال می‌شود. در این زمان، شهرها و خیابان‌های زیادی بنا می‌شود و فرهنگ سلتی با رومی پیوند می‌خورد. تا قرن چهارم بسیاری از سلتی‌ها مسیحی شده بودند. رومی‌ها 500 سال در این سرزمین می‌مانند. با ورود قبایل دیگر رومی‌ها تضعیف می‌شوند و از آنجا می‌روند. اشغال این سرزمین توسط قبایل بربر در قرن ششم و هفتم باعث تشکیل جمعیت باواریان (Bavarian) در شمال و کوه‌های آلپ و جمعیت اسلاو (Slavonic) در جنوب شرقی کوهستان آلپ می‌شود.در اواخر قرن هشتم، منطقه به دست امپراطوری فرانسه می‌افتد و شارلمان کنترل آنجا را به دست می‌گیرد. برای محافظت کردن سرزمین‌های شرق فرانسه از هجوم قبایل آوار (Aware) و مجارها، در آن سرزمین کشوری تشکیل می‌شود. حکومت آن کشور در سال 976 به خاندان بابنبرگ (Babenberg) می‌رسد و بعدها نام آن سرزمین شرقی (Eastern Mark) یا استاریشی (Istarrichi) می‌شود که امروزه نام اتریش روی این کشور باقی مانده است.

قرون وسطی

در سال 1246، آخرین پادشاه خاندان بابنبرگ از دنیا می‌رود و در سال 1278 خاندان هابسبورگ (Habsburg) روی کار می‌آیند.در سال 1452، هابسبورگ‌ها پادشاه امپراطوری روم مقدس می‌شوند. در این زمان، آنها یکی از قدرت‌های اصلی اروپا محسوب می‌شدند. در سال 1500، امپراطور ماکسیمیلیان اول، از طریق ازدواج‌‌های سیاسی توانست قلمرو خود را گسترش دهد و قدرت زیادی کسب کند. از این طریق، هابسبورگ‌ها کنترل بخشی‌ها جنوبی آلمان، هلند، بورگاندی، اسپانیا و مستعمراتش و جنوب ایتالیا را تحت سلطه خود درآورند.

دوره رنسانس

در قرن شانزدهم میلادی، قدرت کلیسا به شدت ضعیف شد. در دوره رنسانس، پادشاه اتریش، کارل پنجم (Karl V) مجبور به استعفا می‌شود و خاندان هابسبورگ‌ها به دو سلسله اسپانیایی و اتریشی تقسیم می‌شود. وفاداری بیش از حد هابسبورگ‌ها به کلیسا در زمان رنسانس منجر به بروز جنگ‌های سی ساله (1608-1638) می‌شود. این جنگ تاثیرات مخرب زیادی در اروپای مرکزی داشت. در این زمان امپراطوری عثمانی نیز دوبار به وین حمله می‎کند و یکبار در سال 1529 و بار دیگر در سال 1683 این شهر را اشغال می‌کند.با اتمام جنگ‌های مذهبی و شکست امپراطوری عثمانی در قرن هجدهم، اتریش وارد دوران طلایی و پرشکوه باروک (Baroque) می‌شود. در این دوره، اتریش و بسیاری از کشورهای اروپایی شاهد رونق و پیشرفت در معماری، هنر و فرهنگ بودند.

جنگ جهانی اول

در سال 1848 در اکثر کشورهای اروپایی، انقلاب‌هایی برای از بین بردن نظام فئودالی و آزادی و برابری شکل می‌گیرد. در اتریش، این انقلاب‌ها منجر به از بین رفتن نظام مطلقه اتریش می‌شود و در سال 1867 امپراطوری اتریش-مجارستان شکل می‌گیردسیاست خارجی امپراطوری اتریش با آلمان و ایتالیا هم‌پیمان بود و با روسیه و صربستان مخالفت می‌کرد؛ چون صربستان مرکز فعالیت‌های خطرناک اسلاوهای امپراطوری اتریش به شمار می‌رفت.در روز ۲۸ ژوئن ۱۹۱۴ آرشیدوک فرانتس فردیناند ولیعهد اتریش-مجارستان به وسیله یک فرد صربی که تبعه اتریش بود ترور می‌شود. در نتیجه در ۲۸ ژوئیه ۱۹۱۴ اتریش به صربستان اعلان جنگ می‌دهد و جنگ جهانی اول آغاز می‌شود.بعد از مرگ فرانتس یوزف یکم در 1916، ولیعهد او وعده داد که اصلاحاتی در قانون اساسی ایجاد خواهد کرد ولی حمایت متفقین از تجزیه اتریش-مجارستان، سرانجام باعث فروپاشی این امپراطوری دوگانه می‌شود. در سال 1919 اتریش به کشوری جمهوری تبدیل می‌شود و خاندان هابسبورگ سرنگون می‌شود. در این زمان تورم و بیکاری در اتریش بیداد می‌کرد و مردمش از نداشتن هویت ملی رنج می‌بردند.تنش و درگیری بین سوسیال دموکرات‌ها و محافظه‌کاران بالا می‌گیرد.سوسیالیست‌ها و نازی‌ها دست به اتحاد با هم می‌زنند.و در سال 1938، ارتش آلمان نازی وارد اتریش می‌شود

جنگ جهانی دوم

رهبر نازی‌های اتریش که صدراعظم اتریش شده بود اتحاد بین اتریش و آلمان را اعلام می‎کند. الحاق اتریش به آلمان، زمینه را برای تجاوز آلمان به چکسلواکی و سپس لهستان آماده می‌کند و جنگ جهانی دوم اینگونه آغاز می‌شود.
بعد از عقب نشینی آلمان از اتریش و اشغال آن توسط دولت های متفق در آوریل 1945میلادی، اتریش به چهار منطقه تجزیه می‌شود که هر کدام توسط یکی از دولت های امریکا، شوروی، انگلیس و فرانسه اداره می شود و وین پایتخت اتریش، تحت اداره مشترک چهار دولت قرار می‌گیرد. ده سال بعد، در سال 1955 بین چهار کشور اشغال گر و دولت اتریش، قراردادی به امضا می‌رسد که به موجب آن، بی طرفی و استقلال اتریش تضمین شده و نیروهای چهار کشور اشغال کننده، خاک اتریش را تخلیه می‌کنند.

اتریش مدرن

بی طرفی اتریش باعث شد این کشور در طول جنگ سرد مانند دیواری حائل بین شرق و غرب قرار بگیرد. شهر وین مرکز سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل می‌شود. اقتصاد این کشور در دهه هفتاد میلادی رونق می‌گیرد و از رکود خارج می‌شود. بعد از از بین رفتن دیوار آهنی اتریش دوباره جایگاه خود را در قلب اروپا پیدا می‌کند و در سال 1995 عضو اتحادیه اروپا شده و واحد پول یورو را در سال 2002 به عنوان واحد اصلی پول در اروپا معرفی می‌کند. این کشور اکنون ساختار دولتی فدرال دارد و رئیس جمهور و صدراعظم آن توسط مردم انتخاب می‌شود.

همراه با جهان گردش با چند جاذبه گردشگری برتر این کشور آشنا شوید

کاخ شون برون

کاخ شونبرون از سال های دورتر و حتی قبل از ساخت و تکمیل آن به شکل امروزی، از قصرهای اشراف زادگان اتریشی و مقر حاکمان وین بوده است. سبک معماری و سلایق به کار رفته در آن نشان دهنده علایق پادشاهان آن کشور است. امپراطور فرانس جوزف که بین سال های ۱۸۴۸ تا ۱۹۱۶ حاکم اتریش بود نیز در این قصر متولد شد. وی تمام طول عمر خود را در این کاخ گذراند. بعد از فوت او این کاخ مقر حکوت جدید اتریش قرار گرفت. از این رو تندیس‌ها و سازه‌های متعددی نیز از آن زمان‌ها در اطراف شونبرون به جای مانده است.

قلعه سالزبوزگ

قلعه سالزبورگ یکی از بزرگترین قلعه‌های قرون وسطایی در اروپا می‌باشد.قلعه سالزبورگ در Festungsberg، بالاتر از پشت بام‌های منطقه تاریخی باروک قرار گرفته است که به همین دلیل بزرگترین قلعه کاملاً محافظت شده در اروپای مرکزی است، که نمای 360 درجه‌ای از شهر و اطراف آن را ارائه می‌دهد.

سیفلد

سیفلد در اتریش که محل محبوب و مشهوری برای ورزش‌های زمستانی است.یک دهکده زراعتی قدیمی می‌باشد

تهیه و تنظیم :مهدیه رضایی شاد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.